Momentele solemne au debutat la mormintele Corifeilor Marii Uniri – Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și Ioan Suciu – de la Cimitirul Eternitatea, unde, după primirea oficialităților, a avut loc salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României. Serviciul religios a fost oficiat de Înaltpreasfinția Sa, părintele Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al Garnizoanei Arad. Au urmat depunerile de coroane și defilarea gărzii comune (detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad).
În cadrul momentelor solemne de la Monumentul Eroilor din Piața „Avram Iancu”, salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național și serviciul religios au fost continuate de cuvântări ale oficialităților și un program artistic susținut de Radu Ciordaș, cunoscut cântăreț sălăjean de muzică populară, care a interpretat melodii patriotice, respectiv un program de cântece și dansuri tematice, susținut de copiii din cadrul Școlii Generale „Avram Iancu” din municipiu.
Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, împreună cu subprefectul județului Arad, domnul Vasilică Damian și cu Deputatul PSD, Dorel Căprar, președintele Comisiei de Apărare din cadrul Camerei Deputaților, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, gestul domniilor lor fiind urmat și de celelalte oficialități locale.