A plecat dintre noi cei de azi pentru a intra în ETERNITATEA neamului românesc, Regele Mihai. A fost mai mult decât un Rege Mare a fost un MARE ROMÂN și un MARE OM. Da, istoriografia marxisto-antiromânească s-a străduit să-l mânjească, în fel și chip, vorba noastră din bătrâni! De ce? Ponegrindu-l pe Regele Mihai, istoricii marxiști infiltrau în conștiința neamului românesc, ideea că ,,burghezia” și Regii au exploatat România pe care ei, comuniștii au salvat-o. Din nefericire, ENORM de mulți români sunt convinși că ,,așa a fost” Regele, care a plecat din țară, cu vagoanele încărcate cu aur și valori naționale. Îmi permit să evoc o întâmplare. Am fost reținut o lună de zile la Muzeul Național de Artă din Palatul Regal Într-o zi am fost însărcinat cu ghidajul în sectorul de ,,artă străină”. A apărut un grup de studenți de la Filologie care priveau celebrele tablouri ale lui El Greco (lucrări achiziționate de Regele Carol II). Unul dintre studenți mi-a pus o întrebare, la un moment dat: ,,Dar când s-au întors aceste tablouri în țară?”. Răspunsul meu: ,,Niciodată!”. ,,Cum?Nu înțeleg.” Eu: ,,Nu s-au întors niciodată deoarece n-au plecat niciodată din țară”. Studentul și profesorul său au rămas perplecși.

Intoxicați de aceeași propagandă comunistă, convertită în naționalistă, aceiași foarte mulți „buni români” l-au învinuit pe Regele Mihai că el ne-a vândut comuniștilor. Cum? Argumentele sunt ridicole. Nu Regele ne-a vândut, rușii ne-au învins într-un război în care noi nu aveam ce căuta la Stalingrad; da, rușii ne-au învins și ne-au ocupat. Dar, într-o convorbire la Moscova, Stalin l-a pus ,,în temă” pe Churchil: ,,Acest război nu se aseamănă cu niciun alt război din trecut. Într-un teritoriu ocupat de armată, aceasta impune și propriul său sistem social-politic!” Clar? Nu s-a întâmplat aceasta până la Berlin?

Regele Mihai și-a iubit neamul cu o simplitate care constituie marca nobleței sale, da, o iubire lipsită de spectacol ieftin, spectacol pe care vi l-a oferit Ceaușescu, dar care a cucerit, din păcate, inima multor români.

Pentru românii de azi și din totdeauna, Regele Mihai constituie o figură emblematică, un reper de conduită morală și patriotică. NU pot să închei decât cu îndemnul să-i urmăm exemplul și folosind cuvintele rostite des de Regele creștin: ,,Așa să ne ajute Dumnezeu!”

P.S. În final, decorarea ca recunoaștere e meritul Regelui în Război: HARRY S.TRUMAN -LEGIUNEA DE MERIT ÎN CEL MAI ÎNALT GRAD (COMANDANT ȘEF) 1946 și IOSIF V. STALIN – ORDiNUL VICTORIA CU DIAMANT.