Da, maică, de fraieri ce este ei, cât s-or da ei dă dăştepţi. Dacă cumva veţi citi aceste rânduri şi cele ce vor urma însemnează că ce vă scriu eu acuma a trecut de cenzura celor de la fleandura roşie şi de cele persoane de la BOB-ul lor cu tot (pielea lor a dracu să le fie! Amin).

Fusăi şi eu, maică, prin oraş, cu treburi, cu vecinul Vasilică, tot un fel de „vinutură” şi el, dar securist vechi. Fuserăm cu maşina lui, că aşa se cade la voi, la Arad, maică. Şi musai fu să plătirăm parcare, să-l mănănce racu pe Falcă al vostru. Dar nu asta voiesc a vă spui. Ci, maică, că citii tot aici, la fleandura roşie că degeaba se tot plăteşte parcare, intrare la gârla ce-i zice pe aicia şa ştrand, la patinoarul acela ce mai mult nu este decât este îngheţat – că e instalaţia de îngheţare defectă praf rău, că dacă a fost cumpărată la a patra mână cu preţ de una nouă, că banii tot pe… Doamne Iartă-mă!, se duce. Adică, cele mai sus enumerate, plus locunţele şi localurile – spaţiile comerciale, adică, chiria de pe ele tot la RECONS în buzunare merge. RECONS cela falimentar, ce este firma Primăriei lui Falcă al vostru, să-l mănănce racu pe Celentano de Arad, că văzui că aşa-i ziceţi de când a venit mangă de beat la televizie în direct.

Că intră banii de la parcare şi alte cele, bani plătiţi de proştii de voi arădenii, la firma lui Falcă nu ar fi problemă mare, dar că intră degeaba e problemă mare. Că firma RECONS, condusă acum de cela ce nu l-au mai vrut ineuanii primar de bun ce a fost, Meheleanţă, sau cum îl cheamă şi tot nu se duce, firma e în pierdere an de an. Şi aia nu interesează pe nimeni. Nici pe cei ce au fost puşi de buni, adică înţelegeţi de cum de prosti şi slugarnici sunt, în Consiliul de administraţie şi care ar trebui să vadă că RECONS merge pe pierdere. Şi pierderea e plătită, an de an, tot de către proştii de arădeni, că e firma lor, a Primăriei lui Celentano. Păi, cum să meargă firma când, mi-a zis mie vecina de la patru (locul pe care este PSD-ul lui Căprar în Arad), în consiliul de administraţie, preşedinte chiar, e unul Văsălaie Vasi parcă, de la Vasilică, vecinul ce mă duse cu maşina de plătirăm degeaba parcare. Vă mai spui ceva, da nu ştiţi de la mine. Zâce-să că Vasile ăla este fost mare securist la viaţa lui, sau fost prieten cu peremiştii. Şi acum e mare şefuleţ şi pe la Aeroportul din Arad, de unde ia bani şi de acolo, maică, cam cât cinci pensii de ale mele şi ale vecinei de la patru (loc pe care, dacă nu vă spusei vă spui acu, e locul pe care îl ocupă în Arad PSD-ul lui Căprar, cel ce se zice că este slugoiul lui Fifor, ministrul nostru de la apărarea statului, maică). Aeroport care dacă acum tot nu funcţionează provoacă pierdere mare cum ar veni. Pierdere grele, plătită tot de arădeni. Măi, se poate? RECONS pierdere. Aeroport pierdere. Păi, poate că Vasile e de vină. Sau oameni ca el, care au fost puşi acolo că e buni să tacă, să facă şi să execute ce zice Celentano.

Maică, stau eu aşa şi-l mă întreb, că tot îl aştept pe Vasilică că s-a dus să mai bage bani la tonomatul de parcare, la ce dracu mai plăteşte arădenii parcare dacă tot banii lor se duce la necuratu? Arădeanu, de băţos ce este, odată plăteşte parcarea, şi altă dată, a doua oară cum ar veni, plăteşte şi pierderea de la RECONS. Vă spusei, nu vă spusei, că RECONS e pe piedere şi e condus de ăla ce a fost cam prost în satul lui, adică nu l-au mai vrut cei din Ineu primar, şi verificat de Vasi Vasi. Cum care Vasi, cel ce ia bani şi de la aeroport, ce tot pe pierdere din motiv de închis produce. Dar, vorba aia, arădeanul plăteşte. Că e prost, zic eu.

(P)

Simona DRAGĂ LINA 

PESEU: Dacă a trecut şi pozele de la Special, maică, de cenzura de la BOB-ul de la fleandura roşie, atunci chiar că e securismul în floare pe acolo. Sau e beţi toţi…