Deşi ocupat până peste cap cu Regele Mihai (funeralii, înmormântare etc.),senatorul de Arad Mihai Fifor îşi mai găseşte timp şi pentru arădenii care l-au trimis în Parlamentul României. Nu revenim acum la exemple concrete, la depunerea de coroane de la Păuliş şi Arad de 1 Decembrie etc., ci dorim să facem referire la ultima sa ieşire în spaţiul online. În timp ce şeful, pe hârtie al PSD Arad deputatul Dorel Căprar tace ca porcu-n cucuruz atunci când vine vorba despre viaţa de zi cu zi a arădenilor care sunt nevoiţi să trîiască în mizeria de oraş ce a devenit Aradul, în timp ce în doare-n sulă ca pe bou când fată vaca de tot şi toate pe care le face Falcă (cu preponderenţă lucruri negative, în defavoarea cetăţenilor urbei), senatorul Fifor, ministrul apărării Fifor îşi face timp să urmărească şi situaţia din Arad şi să iasă în spaţiul public că părerile sale. Ultima dintre acestea fiind foarte bine speculată de către colegii noştri de la NEWS AR:

 

MINCIUNILE lui Falcă legate de Stadionul UTA au picioare scurte. CINE spune asta şi cum ARGUMENTEAZĂ

Senatorul Mihai Fifor demontează minciuna uriaşă legată de Stadionul UTA vehiculată în media de nimeni altul decât groparul sportului arădean, Gheorghe Falcă, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Liderul social-democrat vine cu o argumentaţie precisă şi corectă, demontând punct cu punct tentativa primarului de Arad de a împinge cu laşitate propriul eşec în curtea Guvernului.

„Ca în multe alte cazuri, Falcă dă dovadă şi în această situaţie de lipsă de responsabilitate şi bărbăţie politică. Cred că este esenţial ca arădenilor să li se spună adevărul până la capăt şi să li se explice cu exactitate cum stau de fapt lucrurile legate de construcţia Stadionului UTA. Dar haideţi să o luăm metodic şi să vedem cum şi unde nu şi-a făcut primarul treaba, încercând, ca de obicei, să paseze responsabilitatea în goana după capital politic. Acesta se victimizează în presă că Guvernul, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) nu îi dă banii promişi pentru finalizarea stadionului. Fals! Ceea ce omite cu bună ştiinţă acesta sunt paşii pe care trebuia să îi parcurgă şi pe care îi mai are de urmat administraţia locală pentru ca CNI-ul să poată prelua proiectul. Din capul locului trebuie precizat că stadionul UTA este inclus în finanţările CNI, printre obiectivele subprogramului «Complexuri sportive» din Programul Naţional de construcţii de interes public sau social. Adică, exact ceea ce s-a cerut. Doar că după cum se precizează chiar în nota de fundamentare din 2016, trimisă ministerului, primăria Arad a semnat în 2013 un contract de lucrări cu firma Tehnodomus, lucrare care cuprinde şi proiectarea pentru structura de rezistenţă, gradene şi acoperiş. Româneşte, Falcă solicită CNI-ului finanţare pentru lucrări ce prevăd modernizări la gazon şi sistemul acestuia de irigare, la instalaţia de nocturnă şi la un gard împrejmuitor. Cu alte cuvinte manopere ce trebuie executate după ridicarea stadionului şi nu înainte”, a declarat Mihai Fifor.

 

Deci, Dorele (Căprar n.red.) stai liniştit sub aripa protectoare a lui Falcă, vezi-ţi în continuare de „tăierile de porci” şi alte chiolhanuri la care participi împreună cu cei cinci, şase membrii de partid activi care ţi-au mai rămas, că la Arad treaba e oablă, totul merge ca pe strună. Adică, aşa cum vrea Falcă Celentano, „tăticuţul” tău.

BOB