Încă din luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat, Traian Igaş, fostul ministru de interne al României, ne-a „ameninţat” cu dezvăluiri din sânul partidului care l-a conscrat şi pe care l-a slujit şi încă îl mai slujeşte (între timp PD s-a transformat în PNL). Deşi speram că la început de nou an Traian Igaş va ieşi la rampă cu ceva „tare”, pe placul jurnaliştilor, el a făcut-o doar parţial. Adică, nu a dat cu securea, nu a tăiat şi spânzurat (din poziţia sa în partid nici nu prea putea) ci s-a rezumat la a da doar câteva prenume. Cunoscătorii ştiu despre cine este vorba, pe plan local, bineînţeles. Însă, cum orice lucru măreţ, schimbător, are un început… mai aşteptăm.

Întâmplător sau nu, tot azi, Elena Udrea a ieşit pe piaţa presei din României, ea apelând la un adevărat atac la baionetă împotriva unor foşti sau chiar actuali pedelişti aciuaţi în înalte funcţii şi care, zice Nuţi, i-au „lins clanţa” pentru a ajunge acolo. Rămâne de văzut ce şi mai ales la cine a făcut referire Udrea şi, tot mai ales, care va fi următorul pas pe care îl va face Igaş în lupta sa, de acum deschisă, cu Gheorghe Falcă, acest Celentano de Arad. Iată ce a spus Igaş:

„De luni bune „oameni de bine” și prieteni buni cu mine în perioada în care eram în Executiv lansează pe bursa zvonurilor că urmează să plec din partid!
Sper să nu vă dezamăgesc, dar vreau să vă fiu alături atunci cand electoratul, dezamăgit de înfumurarea voastră și demagogia infinită afișată de voi, se va orienta spre fețe mai noi și mai umane! Umani am fost și noi, până când setea de putere și influență fără de măsură v-au furat mințile!
Am pornit împreună cu Gogu, Nicu, Florin, Marini, Emil, Adrian, Mihaela și mulți alții în urmă cu 20 de ani, cu gândul să facem treabă bună și atât! După douăzeci de ani vedem că nu toți au fost mânați de gândul bun, dar s-au cățărat în funcțiile publice ca mâța de burlan, încercând să monopolizeze totul în interes propriu!
Avem nevoie de fețe umane, sincere și nesiliconate pentru a putea continua lupta politică cu marele partid de stânga, în interesul arădenilor și nu numai!
Acesta este gândul și mesajul meu la început de an pentru colegii mei și pentru cei care așteaptă ceva mai bun din partea marelui PNL!”

Momentul pe care l-a ales Igaş este unul propice pentru PNL Arad. Şi spunem asta pentru că la nivel judeţean PSD-ul este mai slab ca oricând, gaşca lui Căprar fiind depăşită (intenţionat sau nu, asta rămâne de văzut) de situaţie. Cu o sigură excepţie notabilă, Mihai Fifor- actualul ministrul al apărării, pesedul arădean nu poate face faţă PNL-ului local (şi nu doar lui). Unii vorbesc despre interese, alţii despre pacturi ascunse între Căprar şi Falcă, alţii despre… altceva. Noi venim şi completăm şi zicem că PSD Arad suferă şi de lipsă „coaie”, că muşchi găseşti şi la fum în pod (că tot e vremea porcinelor).

De urmărit ce va mai zice Igaş, dacă va mai zice, şi mai ales cine îl va urma.

BOB de după Revelion 

Foto: internet