Ka Komuniști cum suntem (mai sunt și alții, însă nu vor să iasă la iveală) avem și noi cititorii noștri fideli. Unii dintre ei, și nu sunt puțini, mai vor să se și bage în seamă și să-și dea cu părerea privitoare privind (uneori drept, alteori câș) unele probleme ale urbei. Iată ce ne-a transmis un vechi tovarăș comunist atunci când a văzut ce mare fariseism a fost la deschiderea secției TBC Arad.

„Așa se manifestă mila popilor arădeni! În frunte cu mai marele ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului și ceva lipituri, adică niște popi mai mici care au avut „bunul simț” sau tupeul de a se prezenta, după nouă luni de când s-a dat în folosință proiectul elaborat de Nicolae Ioțcu, la inaugurarea noului Spital TBC. Cred, dragi comuniști cititori fideli, că nu tre să vă lămurim noi după ce au venit la fața locului reprezentanții în haine scumpe preoțești, să sfințească obiectivul cu pricina. Că așa e creștinește, zice-se.    

Până aici nimic ieșit din comun, totul ar trebui să se pară normal, dar să ne reamintim câteva aspecte. Pe vremea când Nicu Ioțcu era printre noi (nu că acuma nu ar fi, dar e la Popa Șapcă), fostul președinte a CJA a luat decizia să construiască acest spital TBC. Motivul? Consiliul Județean plătea chirie aproape 4000 de euro, ghiciți cui? Bisericii Ortodoxe Române, filiala Arad. Adică Arhiepiscopiei Aradului condusă de către însuși ÎPS Timotei. Clădirea spitalului vechi TBC era într-o stare deplorabilă, cădeau efectiv pereții pe bolnavi, iar pe lege Consiliul Județean nu putea investi un leu, doar plătea lună de lună miile de euro. Dar, asta a fost, era spațiul lor, al popilor.

 Eu, însă, cred că era creștinește, ca din acești bani plătiți atâția ani de către arădeni, măcar o parte să se întoarcă la noul spital prin donații făcute de către Arhiepiscopie. Dar… cum deja suntem obișnuiți, șefii popilor doar iau nu și dau. Nu intru în amănunte, dar, de exemplu, mobilierul pentru noul spital a fost donat (interesat, bineînțeles) de o universitate arădeană. Lucru ce putea să-l facă Arhiepiscopia Arad, care nici pe departe nu e atât de săracă pe cât se dă. Dar, repet, ei numai iau, nu și dau.”

 Noi, comuniștii de Flacăra roșie ce să mai zicem. E părerea omului, tovarășului nostru comunist, și o respectăm. Și am publicat-o, să nu fim acuzați alte cele. Lumești, bineînțeles.

Trei doamne și toți… unul

2 COMENTARII

  1. E tot mai greu de crezut că Mitropolia nu ar avea loc unde să depoziteze banii veniți ca venituri. dar păstrați probabil pentru plata vreunui ipotetic bilet la cantina cerului unde ei cred că vor ajunge prin lipsa lipsei de dărnicie. Sigur ei spun că au dat spațiul pentru Spitalul TBC pentru bani foarte puțini, deci un chilipir. Iar dacă ar socoti anii comunismului când au luat „nica” la patrat sigur că ei au luat bacalaureayul la capitolul dăruire. Și gata socoteala. Că altfel își aduc aminte câte alte spaâii au dat cu bani de unicăfolosință. Nu intrați în socoteli cu BO că ieșiți mototoliți. Și pe viitor cine șrie, poate neîngropați.

  2. Iar lai mincat pe,, p,, din descrierea pozei! Sfintire spital Arad si nu ,,sital,, Mince Falca ouale tale de comunist

Comments are closed.