După Gică Popescu urmează propunerea lui Adrian Năstase la președinția României? Că doar și Năstase și-a ispășit pedeapsa, nu?

Într-o lume normală nu există rabat de la morală! Altfel și Dracu ar trebui să meargă în rai! Într-o astfel de logică, a renașterii morale după ce-ai fost stigmatizat pentru imoralitate, având în vedere că mulți dintre infractori, interlopi sau certați cu morala, sunt nu mediocrități (cum ne sunt prezentați de media) ci chiar genii (doar că ale răului), după așa zisa „reabilitare” morală prin pușcărie (nu condamnat pe nedrept ci pentru evaziune fiscală), ar trebui promovați în posturi publice în calitate de gestionari și administratori ai banilor publici? Adică, în toată România nu s-a găsit un „specialist” în fotbal, nedalmațian, integru, cinstit, fără „schelete în dulap”, care să se ocupe de această problemă?

Apropo! Din echipa lui „Popescu” vor face parte și frații Becali (Victor și Ion ce s-a autobotezat „Giovani”, că sună mai șmecher de Ferentari) și, când se va elibera, și Borcea?

Am fost și rămân un fan al fotbalistului Gică Popescu, dar nu și al omului de afaceri Gică Popescu. Chestia că anturajul cu frații Becali l-a determinat să devină infractor, pe care n-a negat-o niciodată – și, cel mai grav, n-a regretat-o și recunoscut-o public niciodată -, nu mă poate convinge să-l apreciez pe Gică Popescu și să am încredere în el ca administrator al banului public. Între talentul de fotbalist și caracter, dați-mi voie să am doza mea de scepticism și să nu cred că cineva care a fost manipulat o dată (de frații Becali, deși eu nu cred că n-a știut ce face) nu v-a fi manipulat și a doua oară, de alți frați Becali, de care este plină România. Așa că, ca un bun creștin ce a învățat ce înseamnă principii morale, nu subscriu și nici nu sunt prea entuziasmat de numirea unui individ care a comis deliberat fapte de evaziune fiscală, să fie numit gestionar al unor fonduri publice. Altfel, după ispășirea pedepsei, a fost o nedreptate că autoritățile americane nu l-au numit pe Al Capone șeful Poliției sau ministru de finanțe. Era, cu siguranță, mai inteligent și ar fi fost mai eficient decât cei care au condus Poliția americană și finanțele americane.

Și în aceeași notă, a ispășirii pedepsei, de ce să nu-l propună PSD pe Năstase din nou prim-ministru? Dacă și așa cazierul nu mai contează în ocuparea funcțiilor publice sau de demnitate publică, de ce să nu reintegrăm în funcții publice toți infractorii? Așa, ca să nu rămână șomeri! Că doar legea care interzice ocuparea unor funcții de demnitate publică sau funcționari publici pentru cei cu cazier e valabilă doar pentru unii, nu și pentru fotbaliști, nu?

Și mai susțineați că vă pasă de geniile tinere care aduc medalii de aur, argint sau bronz la concursurile internaționale de matematică, chimie, fizică sau absolvă universități de prestigiu în străinătate în domenii precum economie, drept, științe sociale, politice și alte domenii. Ce sunt ei, profesional, pe lângă Gică Popescu din punct de vedere al valorii profesionale și manageriale? Și ce dacă lucrează la Banca Mondială, la Universități de prestigiu din Franța, Germania, SUA, Anglia, la bănci celebre, la Consiliul Europei, manageri în cele mai importante firme multinaționale sau au concretizat devenind multimilionari în toate domeniile posibile? Ce sunt aceste valori și genii pe lângă Gică Popescu? Și ce dacă au terminat Cambridge, Sorbona, Halle, Harvard, Stanley? Dacă n-au jucat la Real sau Barcelona, studiile lor sunt zero barat, nu-i așa? Și iar mai tragem o palmă la rahat, tipic românesc și tipic nivelului educației românești! Doar suntem credincioși principiului că la agricultură și la fotbal se pricepe oricine, nu? De ce n-ar fi și invers, respectiv că agronomii și fotbaliștii pot substitui pe oricine, în orice domeniu?

Că am dreptate, o să vă convingeți după Euro 2020! Va fi un fiasco! Și ce evaziune vor face firmele care vor efectua modernizările stadioanelor sau a infrastructurii…

Pavel ROMAN