Propaganda puterii a ajuns să numească șefii parchetelor ce „nu le cântă în strună”, „lepre”! Mai mari decât Dragnea, Șerban Nicolae, Tăriceanu, Băsescu, Stefănescu și restul mafiei politice, parvenite, a căror unică preocupare este să se îmbogățescă fără muncă și valoare? Hai să fim serioși! N-am auzit ca, Koveși și Lazăr să fi acumulat averi uriașe din banii publici sifonați prin tot felul de firme gen TELDRUM și nici să fi privatizat, prin șmecherii, averea publică, precum „Belina” sau alte de acest gen! Nu încercați astfel de paralele, adică să asociați niște infractori și niște parveniți, specimene imorale, fără scrupule, cu procurori sau alte categorii de funcționari care trăiesc din salariu, că sunteți perverși și penibili! Mai rămâne să ne spuneți, prin comparație, că Iuda a procedat corect când l-a vândut pe Isus și că trebuie să credem în Dracu nu în Dumnezeu și ați spus tot în ceea ce privește filozofia ce vă caracterizează și în care credeți.

De ce infracțiuni pot fi acuzați acești procurori de ați ajuns să-i numiți „lepre”? Măcar v-ați uitat în dicționar când ați utilizat această expresie? Sau când ești mercenar scopul scuză mijloacele și orice e permis? Într-o astfel de logică stupidă, anchetarea celor corupți și a celor ce au încălcat legea a devenit infracțiune, mai nou, în România? Pentru că altceva, cu excepția unor penibile acuzații de abuzuri, bazate pe minciuni, ticluiri de dovezi circumstanțiale și diversiune, asigurate de infractorii dovediți și mercenarii plătiți de aceștia, nu există. Chiar nu mai există limite ale absurdului și a diversiunii? Nu știu cum, dar asemenea postări mă obligă să asociez propaganda comunistă din anii 45 – 50, când toate leprele parvenite ce serveau puterea (mă refer la securiști, milițieni sau activiști de partid, a căror unică calitate era servirea pana la fanatism a puterii) cu acest gen de propagandă în care este înfierat „dușmanul de clasă”, din principiu, nu că ar avea efectiv vreo vină, ci pentru că se opune implementării ideologiei, adică utopicului, mincinosului și penibilului „program de guvernare” vâlcovisto-dragnian, în fapt o minciună gogonată menită să anestezieze logica naivului, iar șmecherii să profite de prostie.

Și diversiunea n-o face unul neutru, al cărui convingere este generată de o morală sănătoasă și de adevăr, ci cadre specializate, securisto-milițienești, profesioniste, adică de adevărații profitori, cei mituiți de putere cu pensii speciale ce au ajuns să fie mai mari decât salariile, de până la zece ori mai mari decât salariul mediu cu care supraviețuiește 90% din populația României. Pentru o astfel de mită (pensie speciala absurdă și salarii uriașe în raport cu munca și importanța socială a muncii), cum să nu înjuri și să desființezi pe cei care sunt contra mizeriilor puterii ce protejează această armată de întreținuți de putere și care se bazează pe serviciul lor? Unde ați mai pomenit în lumea aceasta (și în ce cheie logică) pensii speciale mai mari decât salariile, la 30-40 de ani și unde ați mai pomenit și auzit să fie un asemenea raport discriminatoriu între salariul personalului din instituțiile de forță (SRI, Poliție, parchete, justiție și, mai nou, Poliție Comunitară) și restul salariilor din administrația publică?

Cum să ajungă un agent șef (plutonier major), fără studii superioare, care a patrulat prin piețe (de unde și-a asigurat și prosperitatea) să primească o pensie mai mare decât salariul unui șef de serviciu din ANAF, a unui medic sau profesor universitar și să susții că e echitabil și e în regulă ce se petrece? Cum să nu asalteze media și să nu atace constant pe cei care aplică legea, acești profitori, pensionați la 30-40 de ani, întreținuți de amărăștenii exploatați până la 65 de ani, ce n-au venit anual cât are pensie un izmănar de general într-o lună, precum generalul făcut la fără-frecvență, Gabriel Oprea?

Perpetuând în continuare această mizerie și această inechitate flagrantă între clasele sociale și profesiile cu adevărat importante în societate, respectiv mituirea instituțiilor de forță cu salarii uriașe și pensii speciale nesimțite în raport cu salariile medicilor, profesorilor și a altor categorii sociale a căror importanță socială a muncii este net superioara și mult mai importantă decât a angajaților din instituțiile de forță și denigrarea celor care-și fac datoria, nu facem altceva decât să promovăm și susținem în continuare o gravă și perpetua inechitate socială, să menținem un stat polițienesc de tip comunist, privilegiat, net favorizat, în detrimentul restului administrației și cetățenilor, stat care, mituind fiind cu salarii și pensii nesimțite în raport cu nivelul general, nu face altceva decât să protejeze o administrație imorală, nedemocrată, care întreține această stare de fapt pentru a-și consolida puterea.

În concluzie, leprele nu sunt Koveși, Lazăr și alți funcționari ai statului care luptă împotriva corupției, ci beneficiarii corupției și toți cei mituiți să protejeze corupții, precum propagandiștii ce difuzează în spațiul public astfel de mesaje. Ce e neclar în asta?

Pavel ROMAN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAm avut gura spurcată!
Articolul următorBancuri bune