Propaganda PSD-ista continuă să opereze cu metode comuniste de manipulare și obținere a sprijinului populației, reactivând fostele slugi ale puterii comuniste, preluate și mituita prin pensii speciale, care astăzi au redevenit porta-vocea puterii. Se lansează în spațiul public (în special media) tot felul de slogane, bine ticluite, care conțin semi-adevăruri, menite să coalizeze pe cei infestați cu spirit revanșard, care văd în PSD continuatorul comunismului și salvatorul nației (mai precis a statutului lor privilegiat), mizând pe aportul mituiților în manipularea ignoranților, pe care, cu ajutorul celor mituiți cu pensii speciale, îi transforma în masa de manevră, exploatându-le naivitatea.

Acest gen de propagandiști, pentru care adevărul este doar cel de sorginte comunistă (aiurea declară că nu sunt comuniști pentru că ceea ce gândesc și exprimă în spațiul public îi trădează) și care s-au născut setați să fie slugi ale puterii de tip proletaro-cretine, urăsc tot ceea ce e normal și, în special, tot ce are legătură cu valoarea demonstrată prin concurența, parvenire prin muncă cinstită, civilizația occidentală, educația morală (care are la bază principii morale creștine precum altruism, respect pentru valoare, demnitate, onoare, cinste, etc.). Privilegiați a unui regim totalitar, ce-și ascundeau lipsa de educație, incultura, incompetență și imoralitatea în spatele funcțiilor în partid, uniformelor și legitimațiilor, protejați de un regim al căror slugi au fost, mânați de spirit revanșard, se vor utili și noului regim cu apucături dictatoriale și antidemocratice (care practică, la fel ca și comuniștii, sancționarea celor care spun adevărul și reclamă derapajele puterii) și lansează în spațiul public astfel de slogane tipic comuniste. Pentru că urăsc pe toți cei care au luptat împotriva orânduirii și regulilor de tip comunist, în care toți imbecili ce serveau partidul erau promovați indiferent de competență, nu vor să accepte realitatea și continuă să se manifeste împotriva ordinii firești, în care cetățeanul este cu adevărat liber și nu este tratat ca dușman de clasă ori de câte ori nu este de acord cu puterea.

Din nefericire pentru societatea în care trăim, cei ce ne înjură, culmea, n-o fac pe gratis, ci se simt obligați s-o facă, pentru că marea majoritate sunt beneficiari ai unui sistem injust de atribuire a pensiilor, făcând parte dintr-o categorie de privilegiați care, culmea, după ce-au servit cu zel puterea comunistă s-au metamorfozat și au servit și puterea neo-comunista (FSN, PDSR, PSD) care i-a recompensat pentru slugărnicia de care au dat și dau dovadă în continuare. Nici măcar nu realizează că, în fapt, privilegiile lor sunt susținute de cei pe care-i înjură și-i contestă, ori, din contra, știu foarte bine și de aceea susțin un sistem anacronic, al pensiilor speciale, care deturnează banul public, colectat de la cei care muncesc, în favoarea lor.

De aceea, împotriva oricărei logici și evidențe care demonstrează contrariul, pentru ei tot ce face puterea pe care o susțin (exclusiv PSD, pentru că sunt garantul acordării mitei prin pensii speciale fără contributivitate, disproporționate în raport cu valoarea și importanța socială a muncii) și în special cea cu apucături dictatoriale care mituie și stimulează organele de represiune pentru a-și consolida puterea, este firesc și normal. Nimic nu-i impresionează și nu le schimbă încrâncenarea în a considera retrograd tot ceea ce nu gândește și acționează în stil neocomunist, precum PSD.

E o generație, ori mai corect spus, un segment dintr-o generație, atât de virusată de morbul comunismului (mai corect spus a stimulării organelor de represiune), încât numai moartea îi poate convinge că adevărul n-a fost și nu putea fi niciodată de sorginte comunistă, că rolul lor n-a fost unul favorabil societății ci exclusiv de protejare a puterii totalitare, pentru că principiile comuniste au fost împotriva logicii, adică s-au întemeiat pe dreptul prostului (proletarului) de a-l conduce pe cel deștept și de a bloca progresul societății la nivelul percepției lui. Acești indivizi, încă favorizați de o societate nedreaptă, care nu-și găsește cadența și care nu este capabilă să așeze lucrurile pe făgașul logic și normal (se modifică frecvent legea pensiilor, dar nu se renunță la privilegiile prin care sunt mituiți cei care au servit, exclusiv, puterea), continuă – deși au o capacitate intelectuală caracterizată de mediocritate -, să creadă că dețin adevărul absolut și nu realizează că sunt niște reminiscențe imorale de care societatea, în formatul de azi, nu mai are nevoie. Sunt plini de ură nu împotriva răului, minciunii, hoției, falsului intelectual, pseudo-educației, pseudo-culturii, ci împotriva a tot ce nu înțeleg, respectiv a educației, civilizației, progresului, a valorii, moralei, normalității și-și doresc, cu ardoare, nu instaurarea unui regim democratic, bazat pe promovarea valorilor și principiilor morale, ci reinstaurarea regimului anacronic, în care prostul să fie la putere și să promoveze mediocritatea. Și ce altă societate a promovat proletariatul, adică needucatul, imoralul și incompetentul la putere în afara PCR și PSD?

Înțeleg diversiune și propagandă, fără scrupule, când e vorba de acapararea puterii, dar nu înțeleg prostia celor ce se lasă manipulați de astfel de slogane imbecile, ce propagă ură față de valoare și normalitate și ura împotriva inteligenței și educației. Din păcate, după lunga experiență comunistă de negare a valorii, cu asta ne-am procopsit: cu o ură bolnavă și cronică împotriva educației reale, a civilizației reale și a valorii dată de Dumnezeu, pe care continuăm s-o o contestăm, pentru că nu ne servește intereselor meschine și o substituim cu surogate care ascund impostura și mediocritatea. Cu excepția slugilor mituite cu pensii speciale, al căror dinte împotriva normalității îl înțeleg – pentru că-și apăra privilegiile și sinecurile -, nu înțeleg cum, după treizeci de ani de libertate, tragem tot spre totalitarism și nu vedem că suntem conduși tot în stil comunist de șmecheri și vicleni, de o mediocritate înfiorătoare. Le înțeleg interesul celor mituiți cu pensii speciale, că burta îi împinge să propage mizeriile manipulatorii, numai că nu înțeleg de ce ne cer și nouă să le fim alături și să ne prostituăm moral, pentru că nu împart cu noi mită pe care o primesc! Nu noi avem pensii speciale, din contra, noi le asigurăm lor aceste pensii.

Chiar trebuie să fim mai proști decât ei, să le cântăm în strună, să le acceptăm statutul de privilegiați pentru că au servit puterea ce a fost, mereu, contra poporului, pentru a nu strica regulile de tip comunist, adică să acceptăm în continuare dictatură proștilor, mediocrilor, smecherilor și hoților, ca să le asigurăm lor privilegiile? Chiar așa naivi suntem? Se pare că da, atât timp cât ne lăsăm manipulați de aceste grupări ce parazitează statul, a căror misiune este, exclusiv, perpetuarea la conducerea societății a unor grupări pentru care puterea se exercită doar în mod totalitar.

Pavel ROMAN