Primarul nelegitim al Aradului, GIGI Falcă de Dideștii de Oltenia (acest Celentano de Arad) a făcut ce a făcut și după ce a pus mâna pe mare parte din mass – media arădene, a început să sape la temelia presei scrise. A îndepărtat ziariștii incomozi de la Jurnalul de Arad, pe mână cu patronii de atunci ai ziarului unguresc de limba română din Arad (fostul Adevărul de Arad), pentru ca apoi să le ofere sediul de redacție tocmai la el în apartament! Da, ați auzit bine, Jurnalul arădean, a căror patroni sunt niște unguri din Oradea, și site-ul Aradon au sediul într-un apartament de-al lui Falcă situat vizavi de Biserica Roșie!

Și atunci te întrebi cum pot fi independente aceste mijloace de informare în masă. Bașca diversele contracte și abonamente lunare cu Primăria, instituțiile aflate în subordinea ei și alți pretini și tovarăși de-ai lui Celentano de Arad, de care beneficiază.

Despre GlaSULAradului, unde apele nu s-au limpezit încă (s-au schimbat patronii ca ștrimfii sau, dacă vreți, ca țiganii caii sau slugile), vom  vorbi cu altă ocazie.

Revenind la ziarele pe print care mai apar în Arad, cele două mai sus pomenite, acestea nu mai au să-și vândă marfa! Și asta pentru că GIGI a reușit (prin metode comuniste) să desființeze peste 90% dintre chioșcurile de ziare din municipiu. La fel ca dictatorii, distruge ce l-a făcut mare, ca să nu se poată întoarce împotriva lui. La fel a procedat și cu Ștrandul Arad, cu comercianții de acolo (o, tempora, de la 50-60.000 de vizitatori în serile de vară de la sfârșit de săptămână, acum buruieni și spații dezafectate). Dar și despre asta vom vorbi cu altă ocazie.

Și atunci te miri de ce arădeanul este de concepția: nu-i bai că a furat, dar a făcut și pentru noi!!!!!!!! Aberație mai mare mai că nu există. Doar în Aradul neinformat. Sau informat de șleahta lui GIGI.

De ce s-au desființat chioșcurile? Simplu, Falcă a mărit chiriile pentru acei 4-6 metri patrați unde erau amplasate gheretele de presă încât chiar dacă ai vinde ziare și reviste cu poze deochiate cu Ela Falcă (sunt și de alea) sau etnobotanice, despre GIGI nu zicem nimic… tot nu ai avea bani să plătești chiria și alte chetuieli lunare.

P.S. Oare cât plătește Jurnalul arădean și Aradonul (de fapt același lucru) chirie lui Falcă pentru apartamentul unde își au sediul? Că televiziunile de casă (vezi TVA) sau alte organe de presă supuse sunt găzduite pe diverși prieteni.

RADIO ȘANȚ