Dacă nu scapă de Dragnea și Dăncilă, PSD va pierde guvernarea, susțin cei de la „Adevărul”!

Desigur, acesta va fi finalul! Dar, despre ce guvernare vorbim și cu ce costuri pentru PSD (pierderea a mai mult de 50% din electorat, pierderea unor membri esențiali pentru a asigura credibilitatea mesajului electoral) și pentru cetățeanul care a asistat neputincios cum țara a ajuns pe mâna unor haimanale șirete, needucate, fără caracter, preocupate doar de soarta lor, care au jefuit totul și a poziționat România pe primul loc în clasamentul sărăciei. Despre ce guvernare vorbim când obiectivele puterii n-au fost altele decât pulverizarea justiției și privatizarea bugetului public.

Guvernare înseamnă administrarea bugetului public în folosul cetățeanului, amendarea legislației și legiferarea in vederea asigurării protecției materiale și vieții cetățenilor, nu legiferare în interesul grupărilor mafiote sau pentru distrugerea justiției, pentru a salva infractorii politici. De doi ani avem un circ penibil, oferit de mafiile constituite în jurul lui Băsescu și Dragnea, care se luptă pentru supremație, exact ca și clanurile interlope ce-și împart teritoriile sau își impun autoritatea. Asta avem în loc de guvernare: război între clanurile mafiote, de care profită toși cei care vor să jefuiască România.

Trebuie să fii mai mult decât prost sau să dai dovadă de rea credință (în categoria aceasta se numără, în special, cei mituiți de mafia pesedistă cu funcții, sinecuri, salarii, pensii speciale, contracte pentru lucrări publice, etc.), pentru a nu realiza că actuala putere n-a făcut nimic pentru cetățeanul neînregimentat politic. Din contra, a bulversat și distrus predictibilitatea în orice domeniu, generând o nesiguranță cvasigenerală, încât cetățeanul nu mai are nici o siguranță în ceea ce privește viitorul, justiția, educația sau sănătatea. Salariile bugetare, acordate discreționar, pe criterii aleatoare și imorale, pensii acordate după un sistem de calcul alambicat, care de fapt scad pensiile, nu le cresc, mutarea contribuției de la angajator la angajat, aiurea, când în fapt tot angajatorul le realizează și plătește, creșterea impozitelor și taxelor locale, modificări la Codul fiscal care a bulversat tot mediul economic, adică trăznăi peste trăznăi, fără nici o bază logică a efectuării lor, fără justificare a oportunității, e ceea ce caracterizează actuala „guvernare”. Nici un studiu de impact, nici o proiecție privind efectul modificărilor, doar amatorism impus ca și profesionalism, nici o logică coerentă, nici măcar bun simț moral în tot ceea ce întreprind, ci diletantism și mediocritate cronică, șmecherie și viclenie. Ca să nu mai vorbim de armata de impostori, care a cotropit și sufocat administrația cu pseudo-specialiști, formați la școala șireteniei și care au deprofesionalizat toată administrația publică.

Experimente peste experimente, gen Olguța la muncă, fără nici o calificare în domeniu; ministrul apărării care nu știe cum arată o armă de asalt; ministrul justiției care a aterizat în politica mare și în funcții de demnitate pe mâna infractorilor gen Fenechiu; cu pseudo-specialiști care au dat iama în Codurile penale și legile justiției și care își justifică „competența” în materie, pe baza unor studii dubioase, fără nici un dram de experiență, cu șoferi ce și-au cumpărat examene, numiți la ministerul muncii pe criteriul obedienței; cu indivizi șmecherași de dâmbovița, orientați și oportuniști, buni la tot și la nimic concret, la finanțe; cu un ministru al învățământului, peren, deși a incendiat și făcut scrum cultura și educația; cu un prim-ministru care este la un nivel intelectual sub cel al unui elev de clasa V-a, al cărui nivel de percepție e sub nivelul 70, IQ.

Furibunzi, frustrați și conștienți de mediocritatea în care se zbat, au folosit la maximum oportunitatea care li se oferă și au atacat, pe principiul „ras la firul ierbii”, tot, la grămadă și bun și rău, inventând roata și mersul pe jos. Adică, au anulat tot ce-a înregistrat progres în România, coborând nivelul intelectual, educațional și economic al României la nivelul percepției mediocrului instalat la putere. Adică, ce n-au înțeles, au distrus sau interzis, întorcând România cu peste douăzeci și nouă de ani în urmă. Ca să nu mai vorbim de discursul populist, xenofob, mincinos, cu care manipulează ignoranța. Și, dacă pierd guvernarea, ce se întâmplă?

Dacă ignoranța n-ar fi fost la nivelul la care este în România, PSD trebuia să piardă guvernarea odată cu Ordonanța 13, când s-a văzut clar care este programul real al guvernării: distrugerea justiției. După Ordonanța 13, care ar fi trebuit să pulverizeze PSD, guvernarea a fost un bonus nesperat. Un bonus de peste un an, pe care ignoranța cetățeanului a acordat-o mafiei politice și economice. Un bonus pe care puterea politică l-a utilizat ca să spulbere tot ce înseamnă justiție, stat de drept, pentru a jefui bugetul public și a anula tot ce poate atrage răspunderea penală. Pentru că, deși, aparent, mafia PSD/ALDE/UDMR, aflată la guvernare, a avut ca țintă doar distrugerea justiției pentru a-și albi cazierele și a securiza averile obținute prin furt și corupție, în realitate, speculând ignoranța și efectele bulversante ale atacurilor repetate asupra justiției (pe care efectiv au timorat-o și speriat-o), mafia politică a jefuit bugetul public, la o scară greu de imaginat. Fiecare zi, fiecare hotărâre de guvern, fiecare ordonanță, fiecare ordin de ministru, fiecare contract, bagă în buzunarul mafiei politice milioane de euro.

Pentru asta stau la guvernare! Nu numai pentru justiție. Iar dacă pierd guvernarea, acum, după ce-au beneficiat de un bonus nesperat, de peste un an de zile de guvernare, pentru mafia politică actuală, care doar se ascunde în spatele siglelor de partid, faptul că PSD scade în sondaje și că au făcut praf partidul, nu înseamnă nimic. Au munți de bani care le asigură viitorul și liniștea.

Ce au în comun Dragnea și Dăncilă, Olguța și Ștefănescu, cu adevăratul PSD? Nimic altceva decât că au speculat, la fel ca ignoranța electoratului și ignoranța și oportunismul celor din PSD, pe care le-au exploatat la maxim, pentru a-și realiza interesele. Cine-ar fi fost Dragnea și Dăncilă fără PSD? Niște anonimi, eventual niște funcționari mărunți prin vreo instituție publică sau privată sau niște evazioniști ce tremurau cînd auzeau de fisc sau organe de cercetare penală. Acesta le este nivelul real de competență.

Pe de altă parte, efectul Dragnea/Dăncilă asupra PSD, cuantificat în scăderea procentului în sondaje și pierderea credibilității în fața electoratului, nu e decât consecința generată de imoralitatea practicată de PSD în toți anii de la înființare, în ceea ce privește politica de promovare și atribuire a funcțiilor și de duplicitarismul între discursul public și acțiunea concretă. Și, credeți că le pasă lui Dragnea și Dăncilă, lui Nicolicea, Șerban, Iordache, Toader, Olguța sau Rădulescu mitralieră, că PSD scade în sondaje? Ei au obținut maximul, adică absolutul la care poate visa orice individ fără scrupule, șiret și oportunist, care a ajuns la putere. Știu că mai mult de ce au realizat și sunt azi este imposibil să obțină în viață și prelungesc, indiferent de consecințe, momentul lor de „glorie”. În orice circumstanțe și în orice condiții. După ei poate să dispară PSD, România, UE, oricum nu mai contează!

Ei sunt la apogeu și au atins „sublimul” oricărui infractor sau parvenit mediocru intelectual!

Pavel ROMAN