Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Crețu, a efectuat o scurtă vizită ieri după-masă în orașul nostru. Aceasta a avut o întâlnire informală cu susținătorii ei și reprezentanții PRO România Arad.

Membrul PRO România cu cea mai multă experiență la nivel european, reprezentând țara noastră la Bruxelles încă din 2007, Corina Crețu s-a declarat bucuroasă să fi ajuns în Arad, printre atâtea drumuri între capitale europene și turneul prin țară alături de PRO România.

Comisarul european a apreciat că în Arad se puteau face mai multe lucrări și în special proiecte de amploare cu fonduri europene nerambursabile. Împrumuturile imense luate de administrația locală sunt greșeli strategice cu impact pentru buzunarul arădenilor din moment ce existau bani gratis la dispoziție din bugetul UE. Această remarcă cântărește mai greu în contextul în care zona de Vest a accesat mulți bani europeni, iar municipii apropiate cum sunt Oradea sau Alba-Iulia au depășit cu mult Aradul.

Alături de PRO România, Corina Crețu, va putea reprezenta în continuare cu profesionalism, diplomație și chibzuință țara noastră. Munca ei prin care România va putea atrage sume mari din fonduri nerambursabile în perioada 2021 – 2027 este de apreciat și arădenii au numai de câștigat dacă vor fi alături de ea, au concluzionat cei care au discutat cu actualul comisar european.

B.P.