Supărat că nu a reușit de-alungul celor peste 12 ani de când suntem pe piața media să ne închidă gura, Falcă s-a decis și a cedat! După ce ne-a trimis cu dedicație săgeți veninoase din stânga și din dreapta, mai mult din dreapta… și după ce văzut că otrăvurile folosite de el mai mult ne-au întărit (la câte lichide penetrante – vorba șefului sudorilor arădeni – am îngurgitat în toți acești ani…) acest Celentano de Arad a ales drumul pribegiei și, cu ajutorul votului (deci și al nostru) a tăiat-o spre Brucseles, sau cum zice el într-o limbă… într-o limbă de circulație internațională în rândul rrromilor.

Acum de cine vom mai scrie? Pe cine vom critica? Luându-și jucăriile și plecând pe la porțile Parlamentului Europei, acest Zeus de Arad ne-a luat și obiectul muncii. Nu-i este rușine să-i fie! Dar, Gigi dragă, șezi tranchilo că am făcut deja ședință lărgită de redacție comunistă și am decis: VOM DESCHIDE FLACĂRA ROȘIE – ediție de BRUXELLES! Că avem și acolo tovarășii noștri care de-abia (te) așteaptă. Și cum tu știi să vorbește, vorba bine, numai pe românește (cu indulgență am făcut această afirmație) nici nu le va fi greu comuniștilor noștri de acolo să înțeleagă ce spui. Că mesajul gesturilor tale disperate este deja cunoscut și nu necesită traduceri, vorbește de la sine cu cine avem de-a face.

Cât despre noi să nu-ți faci griji, ne reorientăm rapid, iar de Ela (că băgăm sama că nu o iei la remorcă) are cine să aibe grijă. Că una e Pro Arhitectura (și băutura, ni se comunică) în Arad.

Ospătarul din Grand Place

P.S. Pe ultima sută de metri am aflatără că luni, după aflarea veștii că va fi europarlamentar (dacă nu se vor răzgândi alții mai coioși ca el!?), Falcă a fost prezent la Grădinița PP cu program redus, la o serbarea în care au fost acordate diplome bobocilor care au trecut primul examen din viața lor: cel la engleză începători. Cum ce a făcut Celentano de Arad acolo? Și-a ridicat diploma de începător în limba lui Shakespeare, cu toate competențele ce implică acest prim pas. Să buchisească și să exprime și el un fel de discurs gen:„Hi, mister și misterese de p-aci. Ai am Falcă de Arad, from Rumanien country and am venit here să vă învăț și pe iu să maik regenerare urbană și să distroy fotbal și stadioane, fabrici și big piața! Vorbesc just for friends and specialiști. Finish, că mă doare mâinile!”  (varianta brucseleză)