A fost suficientă o noapte pentru ca PSD să-și revină din knockout și să riposteze. Ca și cum nu s-a întâmplat nimic – ca și cum Dragnea n-a fost niciodă PSD-ist și nici cei ce i-au cântat în strună, slugi preacredincioase, în stare să meargă la pușcărie pentru el, n-ar fi existat -, după o gură de „listerine”, gata, s-au spălat și dezinfectat de toată mizeria morală acumulată și propagată în ultimii doi ani și jumătate, a epocii Dragnea. Și sunt puri precum fecioara Maria!

Pozând în născuți din nou – ca și cum ar fi fost botezați ieri, în grup, în râul Iordan, de Ioan Botezătorul, după ce s-au lepădat, ipocrit, de murdarul și realul trecut a lui Dragnea Satan-, mimând dezbrăcarea totală de mizeria morală în care au fost ținuți, chipurile forțat, de Dragnea (nu de lăcomia și arivismul lor) și deveniți imaculați moral după ce s-au spălat cu șamponul autocriticii tip ședință de partid comunistă – autosuficientă, în opinia lor pentru a se șterge toate infracțiunile comise la comanda lui Dragnea, precum Ordonanța 13/10 august 2018, ordonanța lăcomiei, modificarea legilor justiției și codurilor penale etc. -, Dăncilă, secondată de rapid-orientații baroni Stănescu, Oprișan, Buzatu, de hienele oportuniste, gen Firea și restul primarilor de sector – care au speculat rapid momentul și s-au poziționat în reformatori -, s-au reorganizat rapid și au contracarat.

În același stil mafiot, al politicianului care se respectă, adică al negocierii „ciolanului”, s-au reașezat la masa prăduielii – după ce l-au fezandat, prin șantaj, pe Tăriceanu și și-au reconsolidat poziția, propulsându-l pe anonimul Ciolacu, în poziția de al treilea om în stat. De ce? Pentru că e manipulabil și garanție pentru baronii ce spoliază România, că-și pot reconsolida poziția privilegiată la furatul de la buget.

Ce urmează? Cumva democrație, stat de drept și respectarea independenței justiției? Aș! Eventual nu vor mai fi atât de aroganți și de tupeiști, precum Rădulescu, Nicolicea, Iordache, Șerban (care, totuși, nu s-a putut abține să nu înjure și azi DNA). În rest însă, vom asista la aceleași metehne. Aceeași sfidare a electoratului. Aceeași sfidare a opoziției. Aceeași sfidare a Constituției. Aceeași nesimțire crasă în relația cu cetățenii anti PSD. Aceeași hoție de la buget și minciună cronică când e vorba de realizări economico-sociale. Aceeași imoralitate totală când e vorba de răspundere pentru faptele comise (în numele prezumției de nevinovăție). E o mafie care, atât cât poate rezista la putere, va stoarce și ultima picătură posibilă din economie și bugetul public, îngrășând mafia bugetară, fără să-i pese de adevăr, lege, constituție, opinie publică, justiție, etc. Precum hienele, nu vor abandona de bună voie puterea.

Și, din păcate, astăzi, ca o confirmare a ceea ce-am spus, s-a văzut că nu există șanse ca să fie înlăturați prea curând, mai bine spus până la alegerile parlamentare. Pentru că, oricât ar lătra opoziția, în dorința ca pesediștii să renunțe de bună voie la putere, pentru a le lua locul și a proceda idem, acest lucru nu se va întâmpla prea curând, Cine a mai văzut câine (javră) să plece de bunăvoie de la măcelărie?

Pavel ROMAN