La începutul lui aprilie 1983, după Benfica Lisabona – Universitatea Craiova (0-0) și un meci formidabil făcut de Rodion Cămătaru, scriitorul Eugen Barbu semna un articol cu titlul „M-ai învins, Rodioane”! Scriitorul nu-l prea considera mare fotbalist pe Cămătaru, dar, după acea prestație, l-a cucerit și a avut demnitatea să se recunoască el învins.

Eu, pe Simona Halep o consider MARE. O iubesc și, dincolo de laude, când consider că umblă la ștacheta propriilor pretenții și o coboară, o mai și critic – recunosc, sunt egoist și vreau să mă bucure fără pauze, ceea ce, știu, nu-i este posibil nici unui om.
Așa a fost și înaintea Wimbledonului. Am criticat-o că nu s-a pregătit, că a participat la „șușa” de la Cluj-Napoca și s-a distrat prea mult după Roland Garros. Ei bine, iat-o, campioană la Wimbledon! Mare victorie – Wimbledonul fiind regina celor patru turnee de Grad Sleam. Unii spun că a beneficiat de un culoar norocos. Nu cred. Svitolina a fost o nucă tare, iar despre Serena ce să mai vorbim. Bravo, Simona! M-ai învins și m-ai bucurat. Dar ce contez eu! – ai bucurat o Românie, cu românii dinlăuntru și dinafară. Închinăciune plină de respect, ești MARE!

Tristan MIHUȚA