Runda a șasea de la Arad Open a consemnat duelul titanilor, între principalii doi favoriți, grecul Mastrovasilis și Andrei Istrățescu (foto).
Marii maeștri Andrei Istrățescu (România) și Dimitrios Mastrovasilis (Grecia) au jucat la prima masă o partidă în care nimeni nu a avut un avantaj clar. Chiar dacă marele maestru grec a avut un pion în plus într-un final de turnuri, Andrei Istrățescu a jucat fără să greșească și a dus partida spre remiză.
O partidă interesantă s-a disputat la masa a doua între maeștrii internaționali Ihor Nester (Ucraina) și Mihnea Costachi (România), care s-a încheiat remiză după ce spre final șahistul român a ratat șansa de a trece în avantaj.
O nouă surpriză
Daria Vișănescu (foto), ELO 2079, a făcut o nouă surpriză, reușind să învingă încă un maestru internațional, pe Adrian Petrișor, ELO 2422. Maestrul internațional Alexandru David deține în continuare cel mai bun rezultat din rândul jucătorilor legitimați la Șah Club Vados Arad, după victoria din partida cu maestrul internațional Codruț Florescu, el reușind să acumuleze 5 puncte cu care se află pe locul 5 în clasamentul intermediar. Și juniorul de 13 ani de la Vados Arad, Filip Magold, ELO 1865, a reușit să furnizeze o surpriză, reușind să-l învingă pe maestrul Ovidiu Crăciun, ELO 2039.
Lideri din Grecia și Israel
După runda a 6-a, pe primele două locuri se află Dimitrios Mastrovasilis (Grecia) și David Gorodetzky (Israel), fiecare cu 5,5 puncte, urmați de un grup de 9 jucători care au câte 5 puncte.
În cursul zilei de marți (ora 16.00), la hotelul Continental va avea loc runda a opta, penultima a openului principal din cadrul Festivalului Internațional de Șah Arad Open 2019, ajuns la ediția a XII-a. Alte două turnee gândite de Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad, cele dedicate șahiștilor cu elo sub 1900 și 1600 își desfășoară, tot marți, ultimele runde, festivitățile de premiere fiind programate pentru ora 20.30.