Pentru a ne reseta moral societatea în care trăim, avem nevoie de adevăr! De adevărul simplu, necosmetizat de interese și parti-priuri, de adevăr spus de oamenii onești, necontaminați politic și de mafie, care lucrează în sistem și înțeleg cum funcționează sistemul. Pentru că tăcerea celor onești și morali din sistem, generată ori de indiferență, ori de lehamite, greață, frica de repercusiuni, a generat și generează, în continuare, mizeria care patronează astăzi sistemul public, indiferent de cum se numește: juridic, administrativ, politic, media.

Bineînțeles că, având controlul asupra media, crima organizată și mafia politică, încuscrite cum n-a văzut nici o țară din UE (doar în Allbania, Kosovo, Bosnia, Ukraina, Moldova, unde mafia este, oficial, la vârful statului), încearcă să ascundă adevărul despre ceea ce se întâmplă, cu adevărat, în instituțiile publice, unde, prin șantaj, teroare, obediență, mită, trafic de influență, crima organizată și mafia dictează. Iar dacă se găsește veunul să spună adevărul și să vrea să se lepede de Satana, adică de mizeria morală ce-l sufocă, devine victimă sigură, pentru că, precum vulturii când depistează un cadavru, se năpustesc asupra opozantului, lovindu-l, mișelește, cu tot arsenalul din dotare: presă, televiziune, instituții obediente, corpuri de control, etc., care, în numele unei pseudo-morale de tip comunist, demagogică (uitați-vă numai la ipocriții care acuză pe cei ce denunță mizeria din sistem, cât sunt de vehemenți împotriva imoralității, chipurile și a încălcării legii de către cei creați artificial vinovați, în condițiile în care cariera lor este creată pe imoralitate, au legături cu clanuri interlope și mafia politică și, mai ales, sunt putrezi de bogați din venituri mai mult decât dubioase), încep să-i răscolească trecutul, să-i facă audit, la sânge, prezentului, pentru a-i distruge nu numai profilul moral și profesional, ci întreg viitorul celui metamorfozat în victimă.

Pentru a funcționa la parametrii optimi, crima organizată și mafia politică n-au nevoie de adevăr, de profesioniști onești și morali în instituțiile statului. Au nevoie de funcționari slabi pregătiți, dar executanți docili de ordine, capabili să muște la comandă, pe oricine, ușor de cumpărat și manipulat, obedienți, care să aibă comanda în altă parte decât la stăpânul numit stat sau cetățean. De aceea e nevoie de adevăr și de adevărați eroi, care să aibă curajul și să fie capabili să-l propage, indiferent de riscuri. E momentul ca cei onești să iasă la rampă, să denunțe mizeria din sistem, care, vorba lui Dragnea (numai că exact contrariul a ceea ce a afirmat), a creat un stat paralel, cu telecomanda manevrată nu de guvern sau Parlament, ci de crima organizată și mafia politico-fiscală. Uitați-vă pe cine votează românii să conducă țara și cine ocupă funcțiile. Majoritatea oamenii crimei organizate, slugi ale mafiei politice, care nu participă în alegeri, dar ajung miniștri, secretari de stat, directori în ministere, în diplomație, la vârful instituțiilor publice etc.

Dacă vrem resetarea morală a societății, fiecare cetățean onest, dar mai ales cei cu funcții publice, trebuie să înțeleagă că nimic bun nu se face fără sacrificii și, vorba lui Edmund Burke (politician britanic), pentru ca răul să învingă, trebuie ca cei buni să nu facă nimic, nu să aplice principiul, păgubos pentru viitor: dacă mie îmi merge bine, de ce să-mi nu-mi văd de treaba mea? În viața reală, doar răul se realizează fără sacrificii. Și cine nu înțelege asta, mai ales dacă lucrează în sistemul public, chiar dacă nu e o slugă credincioasă crimei organizate și mafiei politice, prin non-combat și indiferență, nu face altceva decât să susțină cancerul care a invadat întreg corpul funcționarilor publici: corupția și imoralitatea, instaurată de o clasă politică fără scrupule!

Pavel ROMAN