De când a înființat special pentru Andras Ando departamentul de comunicare bla, bla, bla, la Consiliul Județean, dezinformările de la această înatituție publică curg și curg precum Mureșul în zilele sale bune. Dacă bătrânul râu ce străbate Aradul își vede de cursul firesc, la CJA, prin departamentul sus pomenit se încearcă schimbarea firescului, se omite în mod brutal adevărul și se încearcă inocularea unor minciuni sfruntate pentru, haideți să-i spunem, îndobotocirea arădenilor.

Iată o mostră de minciuni gogonate legate de un caz special, care i-a afectat și îi afectează pe arădeni și îi golește de bani: CAZUL dr.DINA, sau Cardiolife, dacă vreți. În paranteză fie spus există un dosar voluminos în cercetare la instituțiile abilitate, care, din păcate, este ținut la sertar (despre interese absconse, ci altă ocazie), și în care au fost citate și au dat declarații peste 400 de persoane. dacă sursele noastre comuniste nu ne-au informat tendențios greșit.

Când minciunile curg pe bandă rulantă! (august 2019)

Iustin Cionca: „La Arad se fac, gratuit, de astăzi, operaţii pe inimă!”

Consiliul Județean Arad a votat ieri , în ședință extraordinară, una dintre cele mai importante realizări ale sale în domeniul sănătății publice, a anunțat președintele Iustin Cionca. Începând de astăzi, datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean și a strategiei de dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, la Arad se realizează, gratuit, intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii, montare de stent gratuit pentru toți pacienții spitalului! În cursul acestei zile au fost realizate primele cinci intervenţii de către echipa medicală coordonată de doctorul Cristian Dina. Până acum aceste intervenții se realizau doar în regim privat și costau pacientul 13.000 de lei.
După cumpărarea clinicii Cardiolife de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din fonduri europene, Consiliul Județean a investit 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor și dispozitivelor necesare realizării intervențiilor cardiologice pe arterele coronariene. Procedurile au durat peste jumătate de an și sunt făcute publice doar acum, când există deja certitudinea că operațiile complexe se realizează la Arad, gratuit!
„S-a muncit mult pentru asta – a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. Am pregătit acest moment pentru spitalul arădean și pentru pacienții arădeni! Până acum, bolnavii de inimă aveau două variante: să plătească intervenția la Arad, în regim privat, sau să meargă la Timișoara, la Cluj sau la Szeged, unde îi costa alți bani. Faptul că oferim de astăzi acest serviciu medical gratuit, cu unul dintre cei mai buni specialiști din vestul țării și poate chiar din România, faptul că pe oameni nu îi costă nimic și se tratează la ei acasă, este cea mai mare bucurie pentru mine. Sigur că este importantă fiecare investiție, dar aici noi vom salva vieți și o facem fără niciun fel de efort financiar al pacientului. Eu asta înțeleg prin administrație eficientă, este ceea ce mi-am dorit dintotdeauna”.
Consiliul Județean Arad nu este la prima premieră importantă în domeniul sănătății publice. După investiții de peste 30 de milioane de euro, Spitalul Județean din Arad are astăzi RMN și computere tomograf, unde investigațiile sunt gratuite, și a reușit să modernizeze secțiile spitalului. Aradul este singurul oraș din România unde Consiliul Județean a construit, din bani proprii, un spital nou, cel TBC, care astăzi este primele cinci din România și poate diagnostica TBC în câteva ore.
În ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean Arad au fost modificate organigrama și statul de funcții de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, având în vedere că a fost modificată structura de paturi prin înființarea de noi compartimente (Cardiologie Intervențională, Recuperare Respiratorie) dar și Laboratorul de Cardiologie Intervențională, care vor presta servicii noi pentru pacienți, în premieră la Arad.

 

Iată primele concluzii transmise de o persoană (medic) avizată

Consider că se face o confuzie gravă între „operații pe inimă (cord)” care se realizeaza de catre un chirurg cardiovascular si angioplastia efectuată de un medic cardiolog si se efectuează prin montarea unui stent pe arterele coronare, carotidiene etc. Mai mult decât atât, reamintesc (am mai precizat in 2016 la acreditarea spitalului) ca inca din 2012 in cadrul SCJU Arad trebuia respectat Ordinul MS nr. 1322/2012 privind înființarea Unității de supraveghere si tratament avansat al pacienților cardiaci critici (USTACC), unitate care nici pana in prezent nu este funcțională. În rest, prefer să nu comentez legalitatea si modul prin care s-a realizat achiziția de aparatură second-hand de la o firmă privată pentru astfel de intervenții.

Stimate domnule Președinte:

1. Nu am citit doar titlul, ci întregul articol si cunosc situația controversata care exista acolo si diversele negocieri de cel puțin 3 ani;

2. Nu cred ca ati avut nici o așteptare de la mine;

3. Nu vad nici o legatura intre comentariile mele si calitatea mea de membru a vreunei comunități. Faptul că am o parere diferită si vad lucrurile altfel nu cred ca ma exclude din aceste comunități dimpotrivă dialogul si parerile diferite consider ca aduc beneficii ambelor comunități menționate; 4. Referitor la achiziție din cate stiu echipamentele nu sunt noi iar din cate inteleg din articol sunt achiziționate din fonduri europene ? Si este vorba de procedură de achizitie prin atribuire directă ? Echipamentele au fost achiziționate de la o firmă autorizată in importul si comercializarea de echipamente/dispozitive medicale? Ca sa închei… sunt de acord ca este un moment important si necesar pentru serviciile oferite de SCJUA dar imi pare rau sa o spun ca din 2011 încoace de cand CJA a preluat spitalele aradene ca si ordonator de credite a investit atât de mult încât consider ca se putea construi un spital nou, macar pentru urgente si secțiile de acuti, cu respectarea circuitelor si conditii hoteliere normale pentru bolnavi… stiu ca dvs personal va doriti acest lucru si faceti eforturi pentru a moderniza acest spital dar din pacate numeroasele hotărâri pripite, frecventele schimbari de direcții din 2011 incoace au condus la situația în care se află spitalul, astfel încât s-a ajuns pana intr-acolo ca ONG-urile sa se implice in renovarea unor secții… pot enumera problemele fiecărei secții, dar problema de fond ramane sistemul pavilionar, stiti si dvs ce ar trebui facut si care ar fi drumul bun de urmat. Va urez succes si putere de munca ! (dr.Pribac Ciprian, fost director medical la Spitalul Județean Arad)

P.S. Deși am început cu „mijlocul” cazului Dina, precis vom fi criticați pentru acest lucru, vă asigurăm, stimați cititori mai comuniști decât ai lor, că deținem informații (vorba aia „docomentele vorbește”) cu privire la debutul Cardiolife la Spitalul Județean Arad, prin firma MEDIOCLINICS SRL Timișoara, a doctorului Cristian Dina, în Arad. În paranteză fie spus,  acest lucru se întâmpla pe vremea când președintele CJA era Nicolae Ioțcu, unul dintre artizanii principali ai acestui caz special de extrem de controversat și care din motive pecuniare (cunoscătorii știu despre ce vorbim, contracte, ălea, ălea) a fost foarte prost și slab mediatizat în „presa” locală. Cât despre modificarea în dese rânduri a contractului inițial și culminând cu „achiziția” despre care vorbește aiurea Cionca, să tot fie!

Doctor JIVARO