O zi mai specială la Complexul „Curcubeu” din cadrul Direcției de Asistență Socială Arad. Nu mai puțin de 120 de copii beneficiari ai complexului au primit câte un ghiozdan plin cu rechizite, totul cu ajutorul Arhiepiscopiei Aradului. Darurile au fost împărțite de primarul -Călin Bibarț, directorul general al DAS Arad – Oana Pârvulescu și părintele paroh Gheorghe Gligor din partea Arhiepiscopiei Aradului.

Când converg lucrurile din mai multe părţi, noi, Primăria Arad prin Direcţia de Asistenţă Socială pe care o finanţăm şi care deține acest complex ”Curcubeu”, unde copiii din familii nevoiaşe pot veni şi pot sta până seara, împreună cu Arhiepiscopia care vine nu numai cu aportul duhovnicesc, dar şi material, reprezentând ghiozdane pentru copii,  încercăm să-i determinăm să vină la şcoală, să stea la şcoală, să se integreze, mai ales că toţi provin dintr-un mediu, să spunem deficitar. Este o acţiune conjugată:  a bisericii, a şcolii   şi a comunităţii prin primărie, pentru a duce copiii cât mai aproape de comunitate, cât mai aproape de şcoală şi de învăţătură”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Se putea citi bucuria imensă pe fața copiilor, majoritatea dintre ei provenind din familii nevoiașe, cu o situație materială precară.
Iată că în aceată zi utilul a fost îmbinat cu plăcutul, nimic nu poate fi mai impresionant decât atunci când poți citi bucuria din ochii unui copil, acum la debut de an școlar, aceștia primind cadouri frumoase, ghiozdane complet utilate din partea Arhiepiscopiei Aradului. Sunt copii foarte dragi nouă, beneficiari ai Complexului „Curcubeu” de care avem grijă cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, oferindu-le servicii de zi, bucurându-se din plin de toate programele derulate aici. Vorbim de copii nevoiași, venind din familii nevoiașe cu un risc mare de marginalizare socială, în prag de sărăcie; tocmai de aceea Primăria Municipiului Arad prin Direcția de Asistență Socială a creat acest serviciu extrem de util, de o nevoie și o necesitate maximă pentru astfel de comunități”, a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.

B.P.