Până nu cu multă vreme în urmă, nu puteai să scrii nimic despre individa Ana Maria Nyeki. Erai etichetat în fel și chip. Cum, cea care a strâns bani mulți de la fraieri (domnule Cionca, în calitate de președinte aș CJ Arad, vă simțiți cumva?) și, parte din ei i-a chetuit pe chestiuni umanitare (de fațadă) este subiect negativ de presă? Am fost catalogați în fel și „chipuri”. Când s-a descoperit, târziu, dar niciodată nu e prea târziu, că frații ei coordonau o rețea de trafic de droguri de mare risc (am mai scris despre aceste aspect), toți au tăcut ca porcii în cucuruz. Referitor la noi, comuniștii de la Flacăra roșie am fost amenințati, printre alte elemente, de o individă, avocată – se pare, că vom avea de suferit ș.a.m.d., că nu ni se va mai … Cine  s-a gândit să se scoale nu era prea departe.

Iată că, de curând, pe rețelele de socializare a mai apărut un comentariu, mai amplu, despre adevărata față a Anei Maria, o șarlatană cum am scris noi, cu semnul întrebării. Cetiți, stimați tovarăși comuniști. Și ăsta e doar începutul, că doar nu credeți că noi am „durmit”. Numa o țâră ne-am hodinit, ca să nu zicem „documentat” și am lăsat organele să-și facă treaba.

Cetatea Voluntarilor este un ONG înființat la începutul anului 2014, nou sub forma aceasta, dar ai cărui membri se cunosc și lucrează împreună de mult timp.

Echipa noastră s-a format în cursul ultimilor 2-3 ani, perioadă în care am activat ca voluntari și coordonatori de voluntariat în cadrul diferitelor asociații non-guvernamentale sau instituții de stat, precum Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară. Implicarea noastră în comunitatea arădeană se concentrează în principal pe domeniul social – ne ocupăm cu campanii umanitare, terapie ocupațională cu copii aflați în risc social, tineri și adulți cu dizabilități fizice sau mentale, campanii de informare despre emergențe sociale precum violența domestică, bolile rare, consumul de droguri, micro-criminalitatea, discriminarea, integrarea în societate sau reintegrarea după o perioadă de detenție și multe altele. Deși există doar de puțin timp, Asociația se bucură de peste 100 de voluntari foarte activi, de susținerea autorităților locale și de aprecierea unui număr mare de cetățeni ai Aradului, cărora le mulțumim din suflet pentru implicare. Dorim să ducem mai departe munca noastră, avem multe idei de proiecte și suntem în continuare în căutare de parteneri la fel de inimoși, care să ne fie alături”, a declarat Ana Maria Nyeki Popa, președinta Cetății Voluntarilor” in 2018!!!
Acum, sincer, oameni buni,cum poti sa faci campanii anti drog cand sti clar cu ce se ocupa fratii tai? Cand fratele tau a fost inchis prima data in 2011? Când sti că celalalt frate e consumator din 2014? De unde atata ipocrizie?

Vom mai continua. Că avem cu ce! Dar, lăsăm organele abilitate să-și continue activitatea de cercetare penală. Până atunci, domnișoară „arvocată”, mai ușor cu vorbele arucate în vânt, că așa suntem de speriați de, vorba aia, nici nu știm unde vom dormi la noapte. Tu știi?

Romulus D.

Explicație foto: „Banile vorbește”. Câți sunt de la fraierii care au crezut în papagaliță și câți sunt din droguri de mare risc? Apu, dracu știe…