Încă din capătul locului trebuie să spunem că aia cu mintea dă muiere nu ne aparține. Dar o să plătim drepturi de autor (să ne trăiești, nea Petre!). Însă, cea cu Contesa de Hășmaș e unu dintre brand-urile înființate de către noi, comuniștii de la Flacăra roșie.

Dacă tot suntem la pilde, să începem cu aia: ce face o muiere cu… bucsușul situat în partea posterioară, nu dezleagă nici zece bărbați. Ambii toți zece fiind cu cerebelul la purtător. Aseară, bunăoară, la PNL Arad a fost circ mare. În prezența lui Falcă kare până acum se credea sula ogrezii atât în Arad, cât și în PNL Arad. Numai că, Contesa de Hășmaș, fata a Budigoaiei – birtășița satului, i-a tras un frast peste gură lui Jitză, de l-a făcut mai mic decât e. Și i-a arătat că cu tot cu Brusselul lui (sau cu o fi scris semidoctul de Falcă în comentariile penibile pe care le are), la Arad Jeanina Pistru, Contesa, e șefă mare. Noi, în urmă cu ceva vreme am mai zis-o, dar nu ne-a crezut nimeni.

După circ și scandal, plânsetele și îmbrânciturile de rigoare, s-a ajuns la concluzia că actualul primar, Călin Bibarț, a prins prea multă putere. Atât în partid, cât mai ales în Arad! Lucru pozitiv, zicem noi. Dar la a fata Abudigoaiei de la Hășmaș nu i-a convenit lucrul acesta și, pe cale de consecință, a influențat votul ca să-l excludă pe Bibarț din PNL (dacă informațiile nostre se confirmă). Adică, dacă în PNL Arad prinzi cheag și ai început să-ți demonstrezi valoarea, ești marginalizat de către Contesa de Hășmaș.

Cum lupta e abia la început și cum e cam greuț să-l mai schimbi pe Bibarț din funcția de primar (dar, trădători și lași, farisei sunt și la alte partide arădene…) nimic nu e imposibil. Falcă a mai dovedit încă o dată că impotența sa (nu numai) politică nu este departe. Vorba aia, cum te regulezi tu singur (cu ajutorul Geaninei Pistru – Contesa de Hășmaș), nu poate să o facă nimeni.

R.D.

P.S. La noi arădenii, la așa zis politicieni mai ales, dacă vedem că ceva începe să meargă bine, hai să demontăm să vedem de ce merge!