Ne-a urechiat cineva, azi dimineață, nu dăm nume că nu e frumos, și ne-a spus că noi, comuniștii de la Flacăra roșie nu știm să lăudăm nici măcar atunci când avem ce lăuda. Se poate. Ne-am facut Sfânta Cruce, am zis o rugăciune (înger, îngerașul meu) și am făcut, deja, o ședință ad-hoc. Am dezbătut pe larg și pe lung problema și ne-am dat tuturora din redacție vot de blam cu avertisment. Așa că ne apucăm să scriem și despre UTA – Campioana Provinciei!

Dragi tovarăși suporteri și arădeni, oare vă mai aduceți aminte de când UTA noastră nu a stat atâta vreme pe primul loc în clasament? Chiar dacă în liga a doua. Unii, așa ziși jurmafliști de sport, o cam dau cotită. Alții în adulează pe Gyuszi Balint, principalul de la UTA, cel care are, indubitabil (ce fain sună) meritele sale. Însă, ECHIPA UTA este pe primul loc, jucătorii sunt pe primul loc! Și, așa cum spuneam, de multă vreme. Că va promova sau nu asta e cu totul altceva.

Dacă ar fi să stăm strâmb și să judecă drept, chiar dacă UTA va promova (noi suntem siguri că așa va fi) unde va juca acasă (cu ghilimelele de rigoare). Arădeanul de rând, nu suporterul înfocat, unde va vedea pe viu jocurile echipei iubite? La Cluj, Szeged sau Debrecen, că alte stadioane din zona noastră nu corespund standardelor și nu sunt acreditate pentru Liga !

Veți zice, probabil, că vor fi terminate lucrările la stadionul UTA. Speranțe deșarte, vă spunem noi. Jegul de Falcă a avut grijă, înainte să plece sau știind că pleacă la Brussels (voarba lui) să facă tot posibilul, în megalomania sa bolnavă (pleonasm, desigur), să proiecteze ceva ce poate fi construit cu mult mai mulți bani decât cei preconizați inițial. Nu este de vină constructorul, din câte am aflat, el a făcut lucrările conform contractului încheiat cu Primăria Arad, pe atunci condusă de megalomanicul Falcă, și conform banilor pe care i-a încasat.

Se aude că pentru continuarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 4,5 milioane de euro, aproximativ, bani care nu sunt prinși în contabilitatea Primăriei pentru așa ceva. Normal, bugetul nu se face pe parcurs! Falcă și-a făcut mendrele, a fost ales europarlamentar, pa și PU LA revedere arădeni fraieri. Scoateți bani, dacă vreți stadion. De indie draq să mai scoată arădenii bani, atâta vreme cât au cele mai mari impozite din țară, penalități de până la 500% pentru clădirile ale căror fațade nu sunt renovate, cea mai mare taxă pentru gigacalorie, pentru apă și canal etc. Dar, pe el nici la banană nu îl doare! Și-a atins scopul, a ajuns europarlamentar.

Apropo, Ghiță Falcă de Dideștii de Oltenia, fire-ai a dracu cu neamul tău cu tot, de ce nu ai venit și nu vii la vreun meci de-al UTA-ei? Fie el și pe arena Motorul.

R.D.