Acesta este adevărul despre revoluția din 1989, spus de Corneliu Coposu: teroriștii au fost o invenție a comunistului Iliescu și a oportuniștilor imorali ce s-au aciuit pe lângă el, care, pentru a-și legitima urzuparea puterii și a confisca revoluția și pentru a salva Securitatea și Miliția (pe care și i-au făcut slugi fidele și protectori până în ziua de azi, cu mici excepții, aceștia devenind PSD-isti pe viață), au inventat teroriștii și au pus militarii să se împuște intre ei și să tragă în populație aiurea, în urma diversiunii servită la televiziuni de Iliescu si echipa sa (o spun cu certitudine, fiind unul dintre cei care am găzduit câteva plutoane de soldați la revoluție și stiu cum au tras și ce crime au comis în urma diversiunii). Simplu, clar și incontestabil ceea ce declara Coposu! In urma diversiunii (poveștilor) cu teroristii, tot comuniștii, așa zis disidenți, dar cu același pedigree, cu tupeul și lipsa de scrupule ce-i caracterizează, în numele acelorași lozinci demagogice, proletare, au confiscat revoluția și au deturnat scopul ei. Astăzi, după treizeci de ani, suntem în afara Schengen din cauza lui Iliescu, Securității, Miliției și Procuraturii metamorfozate în SRI, Poliție, Parchete și a PCR metamorfozata în FSN, PSDR, PD, PSD și plătim mult prea scump faptul că am fost naivi și creduli.

Practic i-am inlocuit pe comunistul Ceaușescu, Securitatea, Procuratura și Miliția cu comunistul Iliescu, SRI, Poliția și Parchetele. Adică am avut șansa să-l înlocuim pe Dracu cu Dumnezeu și l-am înlocuit tot cu Dracu! Aceeași indivizi, cu aceeași mentalitate primitivă, educați în spiritul materialismului dialectic, care îl abandonasera, pentru funcții de partid, si-l injurau pe Dumnezeu, ce puțeau de mediocritate și urau educatia si civilizația, s-au metamorfozat subit și s-au erijat în „valori” cu principii idealiste, confiscând revoluția și puterea. Au profitat de naivitatea majorității, de lipsa de informare despre trecutul lor și, prin aceleași metode imorale, de tip comunist (propagandă proletară, șantaj, mituire cu funcții de stat și partid, trafic de influență, etc., diversiune, minciună, hoție din averea publică), au acaparat puterea și au reinstaurat dictatură de tip comunist, bazată pe imoralitate, adică exercitarea puterii de către mediocri și eliminarea valorilor reale, prin politică demagogică. Securitatea, Miliția, Procuratura, PCR, adică toți comuniștii cu pedigree, metamorfozați, în cei treizeci de ani de exercitare a puterii discreționare, avut un singur scop: să-și securizeze poziția socială, să-și ascundă trecutul de torționar, să-și fabrice statut de participant la revoluție (direct sau indirect) și disident comunist și să-și maximizeze veniturile provenite din bani publici. Adică, precum în administrația feudală, prin legi, cutume și șantaj la parlamentari, si-au asigurat un statut de întreținuti de lux ai societății, cu drepturi multiple și fără obligații sau cu obligații formale.

Profitand de conjunctură și de statutul privilegiat (reinstaurat de Iliescu și echipa sa de comuniști), fiecare instituție, păstrându-și profilul comunist, speculînd naivitatea majorității și a celor aflați la putere (marionetele lor, de fapt) și-a propus și obținut legea de organizare și funcționare după bunul plac, pe care au impus-o societății civile, chiar dacă era imorală și neconstituțională și sfida până și bunul simț. Așa ne-am trezit cu niste caste de trântori, foști comuniști, cu atribuții profesionale formale, care au mimat că muncesc în folosul comunității, ce și-au creat și impus un statut privilegiat, sfidător în raport cu veniturile celor pe care i-au obligat să-i întrețină. Iar când revoluționarii adevărați, cei din primele zile, ce și-au riscat viața în Timișoara, au propus eliminarea comuniștilor din administrația publică și din politică, prin celebrul punct 8 al Proclamației de la Timișoara, comuniștii au sărit că arși și s-au opus vehement, instigând și cetățenii naivi, pe care-i manipulau cu diversiunea existenței teroriștilor și contribuția lor esențială la eliminarea acestora. În aceste condiții, efectul diversiunii cu existența teroriștilor asupra organizării societății a fost devastator: comuniștii au fost menținuti la putere și au acaparat întreaga administrație publică iar instituțiile de represiune comuniste, precum Securitatea, Miliția, Procuratura, au fost salvate și transformate în instrumentele noii puteri, tot comuniste, care au făcut ce stiu mai bine: au reinstaurat frica fața de putere și au utilizat diversiunea ca instrument de manipulare a maselor. Acesta a fost efectul neaplicarii punctului 8 al Proclamației de la Timișoara: prelungirea cu încă treizeci de ani a comunismului reinstaurat de Iliescu în România. Pentru că menținerea administrației de tip comunist și a instituțiilor de represiune sunt adevărată cauză a dezastrului economic în care se află România și a faptului că nu suntem încă în Schengen.

Paradoxul generat de faptul că am fost o țară extrem de bogată, având rezerve naturale de invidiat și râvnite de multe state dezvoltate, dar am devenit săraci și dependenți de străini pentru a ne valorifica și consuma propriile rezerve naturale, este explicabil: comunismul n-a fost niciodată la originea progresului și nici a dezvoltării. A fost și rămâne cel care a consumat ce-a produs alții, pentru că, logic, comunismul promovând mediocritatea, nu avea cum să fie eficient. Și nici nu va fi cât România va funcționa după principii comuniste, cu funcționari numiți politic in funcții publice și cu instituții organizate în stil comunist.

Pavel ROMAN