Mai bine zis continuă manevrele și jocurile lui Falcă. Sau la ce credeți că ne-am referit? Că doar actualul primar de conjunctură, nicidecum ales de către cetățenii comunei Arad, a învățat bine lecția de la Gogu de Dideștii de Oltenia, o vinitură ajunsă milionar în perioada în care a fost primar. Apropo, înainte de a intra în subiectul pe care vrem să-l abordăm, trebuie să vă mai spunem că pe ambii amândoi, pe ambele personaje care vor rămâne de tristă amintire pentru Arad, i-au ridicat nevestele! Falcă a luat-o dă muiere pe fiica (adoptivă) a lui Gheorghe Seculici, pe atunci om de vază în PD Arad, în tip ce pădurarul Bibarț s-a căsătorit cu Cristina, fosta, actuala și viitoarea șefă de la Zona Liberă Curtici. Și asta indiferent de partidele care s-au perindat, se perindă sau se vor perinda prin Guvernul României!

Deci, accelărăm? Pentru a obține o banală autorizație de renovat fațada la o clădire (banală în alte orașe, Oradea, Timișoara, Sibiu, Alba Iulia etc.) trebuie să treci prin furcile caudine impuse de Falcă. Și continuate, așa cum am mai zis de către Călinuț Bibarț. Să exemplificăm: printre vraful de documente (vezi foto) necesare la eliberarea autorizației ai nevoie de dovada că ai plătit o taxă de 5 (cinci) milioane de lei vechi unei firme, operatorul licențiat FCC Environment România, care deține exclusivitate în Arad la groapa de gunoi. Chipurile, pentru colectare, transport și depozitare deșeuri la deponeul ecologic. Nu intrăm în amănunte cum, de ce, prin ce mod etc. a obținut exclusivitate pe Arad această firmă, ci doar vă relatăm faptul că odată ajunși la ei, Primăria a avut grijă să treacă și numărul de telefon!!!!!, afli altceva. Că TU trebuie să duci deșeurile rezultate din curățarea fațadei. Doar cinci tone! Deci, despre ce colectare și transport este vorba? Mai mult decât atât, dacă nu ai deșeuri în cantitate de cinci tone, așa zic ai, trebuie musai să plătești cele cinci milioane de lei. Dacă e mai mult, mai mare cantitatea, te taxează de nu te vezi. Dacă e mai puțină cantitatea, mai ia și de la vecini, că bani înapoi nu vezi.

Mai nou nu ai voie să refaci fațada, în speța mai sus menționată, decât cu o firmă de construcții. Firmă care are, la rândul ei, contract cu FCC Environment!!!!. Deci, pentru aceeași cantitate de deșeuri (tencuială etc.) plătești de cel puțin două ori. Odată tu, ca beneficiar, și încă o dată firma de contrucții cu care faci lucrările! Ăsta nu e abuz? Sau ni se pare nouă, domnule Bibarț? Vorba aia, mergi o dată la… pădure și plătești de două ori pentru același serviciu. În rest, timpul trece, șpaga, pardon leafa merge, noi ne facem că muncim, cu drag!

Ralu KAPIȘ

P.S. După peste o lună de alergat după documentele de rigoare, am ajuns să obținem o banală autorizație de reparat fațada! Și atunci ne mai mirăm de ce în Arad fațadele clădirilor, din zona centrală cel puțin, arată așa cu arată!

1 COMENTARIU

Comments are closed.