În an electoral, când infractorii din Parlament, au nevoie de voturile celorlalți infractori, firesc că activează anti-discriminarea țigănească. Cine poate ignora vreo două milioane de voturi? La ce și pentru cine contează adevărul când e vorba de voturi?

Numai cine nu a avut vecini și nu a avut de-a face cu țiganii, nu înțelege ce spune primarul Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș! Suntem o nație de ipocriți, care facem pe toleranții, apărătorii mediului, suntem împotriva discriminării, când, în fapt, nu ne pasă de ce întâmplă, adică nu toleram nimic, discriminam, distrugem mediul și opoziția noastră e doar formală, redusă la declarații verbale prin care ne hrănim orgoliul și vanitatea, mințindu-ne că suntem alții și altcineva decât suntem.

Plângem, din interes, pentru soarta țiganilor, dar ne facem că nu vedem că sunt o categorie socială care fuge de civilizație și educație, pentru care furtul și înșelăciunea sunt un mod de viață. Adică ce să tolerăm, domnilor pro-țigani? O categorie socială de infractori, pregătiți de copii în acest sens? O categorie socială de analfabeți care refuză educația și care au un comportament primitiv, bazat, exclusiv, pe instinctele primare? O categorie socială pentru care furtul și înșelăciunea constituie baza existenței, asumată? Nu va deranjează palatele țigănești, obținute prin furt, înșelăciune, cerșetorie și fraudă fiscală?

Nu vă deranjează că majoritatea clădirilor istorice, vilele și palatele interbelice, din Timișoara, au fost obținute de țigani prin metode nelegale, din venituri frauduloase, tolerați și protejați de autoritățile publice, în numele nediscriminării? Nu vă deranjează clanurile de țigani din marile orașe, care terorizează comercianții și n-au scrupule, apelând și la crime, pentru a se impune si a-și asigura controlul teritorial? Chiar nu vedeți că procentul infractorilor, în cazul țiganilor, e înspăimântător? Și n-au, cumva, acces la educație și la civilizație, la fel ca celelalte categorii sociale? Nu cumva cei discriminați suntem noi, în raport cu țiganii, ei fiind tolerați excesiv? Avem o Direcție a controlului marilor averi în ANAF. Câte palate și averi țigănești, obținute prin fraudă, au confiscat inspectorii din această direcție a ANAF? Nici unul! Câte averi frauduloase obținute de țigani au anchetat? Nici una! În câte cazuri de palate țigănești, de milioane de euro, construite fără autorizații, cei de la Direcția controlului marilor averi s-au autosesizat și au făcut verificări? În nici unul! Știți de ce? Pentru că e o structură politică, precum multe altele și ascultă de comenzi. Ce face aceasta structura de fapt? Executa comenzi de la decidenții politici, pentru ca să nu deranjeze puterea și să-și păstreze posturile călduțe, fără obligații.

În aceste condiții să nu ne mirăm că, în curând, vom avea o castă de îmbogățiți din fraude fiscale și alte infracțiuni, protejată de autoritățile publice înregimentate politic, sub masca nediscriminării. Pentru că suntem ipocriți și nu acceptăm realitatea! Cui convine aceasta? Cumva celui educat, civilizat, cinstit, care respectă regulile sociale sau infractorilor, care speculează toleranța în numele nediscriminarii? Să nu fim ipocriți până la prostie!

Pavel ROMAN