După ce iureșul provocat prin grupurile de mame („mămici”, dar sunt alergică la diminutive) de anti-vacciniste s-a mai diminuat, mai ales după ce s-a dezvăluit inclusiv faptul că pruncii nevestei lui Andi Moisescu sunt vaccinați (mater semper certa est, de-aia am zis „nevestei lui…”), acum s-a stârnit altă vâlvătaie cu ciucuri: omnivore versus vegetariene. Tot mai multe gravide se pregătesc să-și crească pruncii fără pic de carne, cu un regim strict vegetarian. Geaba sar omnivorele cum că lipsa de B12 îi face pe prunci să fie mai tolomaci când cresc ei mari! Vegetarienele vin cu argumentul suprem că 80 la sută din mâncătorii de carne sunt tolomaci, așa că, ce dacă și pruncii lor vor fi! Pardon, ce dacă pruncii lor vor mânca doar buruieni și nu carne?! Okay, zic. E momentul să sară și BOR-ul cu ceva păreri p-aci, s-o bage pe aia cu Mărul, mă rog, ceva… că doar trebuie susținute cumva și mamele care vor să-și hrănească sugarii cu salată de rucola, capere și baby spinach.

Fetele, vă rog io, dacă tot o luați pe panta asta, dați-le lapte de cocos încă din spital! Să fie treaba treabă. Poate copilul vrea să fie vegan, nu vegetarian, și-atunci cum scoateți cămașa când ajunge să vă poată înjura? Am zis spital, dar varianta e valabilă doar în cazul în care nu cumva alegeți să nașteți acasă, în sufragerie, cum e moda mai nou, într-un bazin pentru sugari umplut cu apă călduță și moșite de o specialistă care se numește… nush cum se numește, că am uitat. Tot de pe grupurile astea am aflat că e un soi de moașă care stă cu tine în cadă, în sufragerie, până naști. De la mamele astea de pe grupuri am aflat, da. Sigur că sunt multe agramate printre ele, nu mă bag, nu mă interesează. Chestia e însă că, dacă n-ai priceput tu cum devine treaba cu scrisul corect într-o SINGURĂ limbă, nu două, nu trei, cum să poți avea pretenția că pricepi chestii sensibiloase cum ar fi să naști în troacă, acasă, apoi să-ți treci odrasla pe buruienologie, fiindcă te-ai uitat tu pe net și e bine de tot?! Maybe it’s just me, dar, pe bune acum, mai că-mi vine să-l susțin pe tembelul ăla care-a zis că tre’ să te verifice Primăria înainte de a te lăsa să faci prunci!
Și-acum, liber la omor! Că nu mai am nici aer de indignare când aud ce-aud!

Simt nevoia să-mi „updatez” postarea. Am dovada legăturii dintre neștiința de a scrie corect și refuzul vaccinului, dovada unui IQ aflat în concediu de odihnă. Documentul e autentic.

 Eugenia CRAINIC