Interese majore umplu, de săptămâni bune, orașul de gunoaie. Atât de cele menajere, cât mai ales cele pe care le puteți admira zilnic în coșurile de gunoi situate pe străzile și arterele principale ale municipiului. Unde mai pui faptul că orașul s-a umplt de câini vagabonzi, au hrana asigurată, și, mai nou, de șobolani. Cât de curând, odată cu venirea căldurii, țânțarii își vor face prezența mai ales în preajma coșurilor de gunoi și din apropiere acestora. Dar, asta e altă discuție.

De curând, Polaris SA, firma care, încă, se ocupă de o parte din colectarea gunoailor din municipiu, a concediat circa 80 de angajați. Asta și pentru că și-a pierdut mare parte din obiectul muncii, adică contractul a expirat, au expirat și prelungirile de rigoare (conform legii). Lilioara Stepănescu, secretarul Primăriei, neoprotestantă de renume, a făcut pe dracu-n patru să-i cordească pe cei de la Polaris și să pună mâna pe serviciul de salubritate al orașului. Prin firma Primăriei, Gospodărire Comunală, societate pe acțiuni care nu are capabilitatea să coordoneze un astfel de serviciu. În paranteză fie spus, Polaris SA a fost adusă în Arad de către fostul primar Dorel Popa, Dumnezeu să Îl ierte!, când Lilioara Stepănescu făcea jocurile în Primărie. De ce a ajuns Polaris SA să fie „persona non grata”? bag sama că e vorba despre niște lovele și, mai ales, interese.

Revenind, celor 80 de foști angajați concediați de Polaris (majoritatea dintre ei suținătorii financiari ai familiilor lor) le-a fost făcută promisiunea că vor fi reangajați la noua firmă care va prelua salubrizarea Aradului!!!!! Polaris a contestat, la București licitația. Așa că, încă o bună bucată de vreme de acum încolo, 45 – 60 de zile, până când va veni răspunsul de la București, de la Comisia de Soluționare a Contestațiilor, Aradul va fi sufocat de gunoaie. Și asta pentru ambiții personale ale unor angajați ai Primăriei și care sunt plătiți din banii publici, ai arădenilor!

Sunt voci, și nu puține, mai ales din cadrul Primăriei și a Consiliului Local, care susțin că Lilioara Stepănescu ar fi principala păpușară în situația penibilă creată de eliminarea Polaris din schemă și de rezultatul licitației, măsluite – după cum se vehiculează.  Scopul? Unul simplu. Angajarea, conform uzanțelor, vezi cazurile Apă – Canal, Recons SA, a clientelei politice, religioase etc. care mișună în jurul Primăriei. De ce tace Falcă? Ei bine, dacă ne întrebați pe noi, el este principalul artizan al situației penibile în care se află Aradul. Oraș sufocat de gunoaie… oare nu s-a mai înțeles cu cei de la Polaris? Cum pe ce? Vă știm cititori mai deștepți decât ai lor, așa că nu trebuie să folosim termenul șpagă.

Emanuel Metanoianul

1 COMENTARIU

Comments are closed.