Mai precis la cei care au dat proba de matematică la Liceul Csiki Gergely, în speță elevii ai căror limbă maternă este maghiara sau germana. Pentru novici, elevii în cauză au făcut, au învățat în cele 12 clase în limbile respective. Gafa de neiertat a celor de la Inspectoratul Școlar Arad, ca să vă dați seama de profesionalismul de care au dat – încă o dată – dovadă, a fost aceea că la proba de azi, de la matematică, subiectele au fost în limba română. Or, elevii studiind 12 ani în limbile materne, normal că s-au revoltat.

Totul s-a rezolvat, însă, după 40 de minute!!!!! Timp în care inșpectorii școlari și mai marii ISJ-ului au reușit să traducă subiectele în maghiară și, respectiv germană.

În tot acest timp de așteptare elevii nu au stat degeaba. Și au taxat gafa de neiertat a celor de la ISJ. Au făcut toți cerere către conducerea ISJ Arad ca subiectele de vineri, când va avea loc proba la biologie să fie, totuși, traduse în limba lor maternă!?

Părinții elevilor sunt curioși cine va plăti în urma disconfortului, ca să fim blânzi în exprimare, creeat copiilor în primul rând, dar și părinților.

Teorema lui Giuchici

3 COMENTARII

  1. Nu este adevărat! Subiectele s-au primit deodată, în limbile română, germană, maghiară, la ora 9.10, în același plic sigilat. Și cei de la maghiară și germană au primit și în aceste limbi, și în română.

  2. Ați fost informați greşit! Candidații au primit la ora 9 atât subiectul în limba română, cât şi cel în limba maternă, maghiară sau germană! Subiectele vin traduse de la minister, nu se traduc la inspectoratul şcolar!

  3. Un articol scris ca sa se scrie ceva. Complet aiurea fara documentare si fara suport real. Nu avem nevoie de astfel de articole, nu avem nevoie de astfel de (asa zisi) ziaristi. RUSINE!!!!! Va plati autorul pentru aceasta dezinformare??? Merita!!!!!!!

Comments are closed.