Primim spre publicare:

˝Astăzi, (miercuri n.red.) am avut proba obligatorie la matematică în limba germană. În sala în care am fost repartizat, subiectele au venit dupa ora 9.30, deci au întârziat 30 de minute. Minute în care am stat în stres și emoții la niște temperaturi mult prea ridicate. Atunci când, în sfârșit au venit subiectele ele au fost în limba maghiară și română, în niciun caz în limba germană. După aproximativ o ora și jumătate a venit un domn care ne-a spus că trebuie să completăm niște cereri pentru ca subiectele să fie în limba germană, atât pentru proba de matematică (repet, trecuse o oră și jumătate din probă), cât și pentru proba de vineri, cea de la biologie.

Singurele exagerări din articolul publicat de către dvs., dacă putem spune așa, sunt în legătură cu cele 40 de minute, care de fapt au fost 30, precum și faptul că maghiarii nu au primit subiectele în limba maternă. În rest, articolul spune adevarul 100% . Să nu vorbim despre scandalul care se va isca în cazul în care vineri, la proba de biologie, nu vom primi subiectele în limba germană (lucru care s-ar fi întâmplat și astăzi, dacă nu atrăgeam, împreună cu colegii mei, atenția supraveghetorilor).

Mai doresc să fac mențiunea că în ultimii 4 ani de studiu, biologia ne-a fost predată în limba germană.˝

 

Un absolvent de la Liceul German din Arad

1 COMENTARIU

  1. Eu nu ştiu în ce sală aţi fost dvs, dar unde am fost eu au venit subiectele în toate limbile deodată, deoarece sunt gata traduse variantele. Nu stă nimeni să le traducă dimineaţa. Iar domnul din comisie a venit să mai întrebe încă o dată pt. vineri care în ce limbă dă deoarece unii au fost la germană, dar au dat totuşi în română că se descurcă mai bine. A venit să se asigure că avea notat bine. Comisia a dat dovadă de seriozitate şi profesionalism. Nu ştiu de ce se vrea denigrarea ei… Şi cald a fost peste tot. Aşa e mereu la examenele din iunie-iulie. Atâta timp cât într-o sală sunt de ex. 2 subiecte de psiho, 3 de sociologie, 4 de biologie, 5 de anatomie în română, 2 de anatomie în germană, 3 de anatomie în maghiară sau alte combinaţii, până sunt numărate şi puse în acelaşi plic…. apoi pānă se străbat toate sălile din clădirea veche, clădirea nouă, e logic că durează 30 – 40 min. până se ajunge în toate sălile. În prima sală s-a intrat la 9 şi ceva. Dacă în ultima s-a intrat la 9.30-9.40, cine e de vină? Unii au noroc să fie în prima sală, alţii în ultima. Bine că s-a terminat că cine ştie ce se mai scria (inventa).

Comments are closed.