Duminică, 08.10.2017, cu începere de la ora 9:30 va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Botez, părintele judo-ului în România. Evenimentul va avea loc în parcul din Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, acolo unde vor fi – de asemenea – mulți invitați de onoare din USA, Nepal, Rusia, Ucraina, Ungaria etc.
„Pentru mine este o mare bucurie și onoare că am reușit să îi îndeplinesc acest vis lui Soke Mihai Botez. Știu cât de mult și-ar dorit să aibă un astfel de bust și o școală de arte marțiale înființată în numele lui și acum cred că de acolo de Sus e foarte fericit, pentru că am reușit să îndeplinim visul“, declară Sihan Pavel Milovan, președintele clubului Sportiv Seishi Budo.
Bustul este realizat de către sculptorul arădean Dumitru Paina, este confecționat din bronz și va fi donat de către clubul Sportiv Seishi Budo orașului Arad o dată cu această ocazie.
De asemenea, tot duminică, după evenimentul dezvelirii bustului, va avea loc un alt moment emoționat cu Soke Mihai Botez în prim plan. Se va dezveli și prezenta pentru prima dată oficial placa comemorativă în memoria maestrului, acțiunea urmând să aibe loc la Sala de Sport a Universității Aurel Vlaicu din Arad, care astfel își va schimba oficial și numele. După momentul dezvelirii plăcii comemorative, va avea loc un antrenament și demonstrații de arte marțiale. „Eu, Sihan Pavel Milovan, vreau să îi mulțumesc în mod deosebit doamne rector Ramona Lile pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat și pentru emoția pe care ne-o transmite de fiecare dată“, a menționat președintele clubului Sportiv Seishi Budo.
Pe această cale toți iubitorii de arte marțiale din Arad sunt așteptați atât la aceste evenimente de duminică.