Aşa cum au anunţat organizatorii, azi, 08.10.2017, la ora 9:30 a avut loc dezvelirea bustului lui Mihai Botez, părintele judo-ului în România. Evenimentul a avut loc în parcul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Arad, acolo unde au fost prezenţi pe lângă arădenii iubitori ai acestui sport, şi mulți invitați de onoare din USA, Nepal, Rusia, Ucraina, Ungaria etc.

„Pentru mine este o mare bucurie și onoare că am reușit să îi îndeplinesc acest vis lui Soke Mihai Botez. Știu cât de mult și-ar dorit să aibă un astfel de bust și o școală de arte marțiale înființată în numele lui și acum cred că de acolo de Sus e foarte fericit, pentru că am reușit să îndeplinim visul“, declară Sihan Pavel Milovan, președintele clubului Sportiv Seishi Budo.

Din păcate, spun organizatorii, la acest eveniment de suflet pentru toţi iubitorii de judo din Arad şi nu numai, şi nu sunt puţini, nu au catadicsit să fie prezent niciun reprezentant al autorităţilor locale şi/sau judeţene. Nici tu Falcă, nici tu Bibarţ, nici tu Cionca sau măcar reprezentanţi ai acestora sau a instituţiilor pe care, vremelnic, le conduc (sau se fac că le conduc după bunul lor plac şi în interesul lor şi al acoliţilor lor). Poate că nu a picat nicio şpagă sau mai ştii ce a fost în capul şi mintiuţa lor.

Oricum, RUŞINE! De trei ori RUŞINE!

P.S. Poate apar, totuşi, la dezvelirea plăcii memoriale a lui Mişa Baci, eveniment care va începe în jurul orei 11,00 la Sala de Sport a Universităţii „Aurel Vlaicu”, situată în Micalaca. Sală care va purta de azi înainte numele de Mihai Botez.

P.S. 2 Aşa se scrie istoria oraşului, cu oameni de valoare – gen Mişa Baci, nu cu „vinituri” şi pomanagii pârliţi, ce nu au avut până nu au ajuns la putere după ce să bea apă Aşa le chiorăia maţele de foame.