Impozitele pe unele clădiri şi terenuri. În speţă pe Sala de sport de pe Voinicilor, construită pe banii statului de către Compania Naţională de Investiţii, lucrarea finalizată în anul 2012, şi despre terenul aferent acestei, atât cel de sub clădire, cât şi din jurul acesteia („sală de sport cu nivel de practică sportivă competiţională locală, teren de handbal şi 150 de locuri pentru spectatori, situată pe str. Voinicilor FN, în suprafaţă construită de 1627,92 mp şi suprafaţă desfăşurată de 1779,91 mp., cu o valoare de inventar de 3.634.043,40 lei”, la care se mai adaugă terenul în suprafaţă de 3316 mp).

Sala de sport respectivă a fost dată, în septembrie 2012, Universităţii Vasile Goldiş, instituţie privată. A fost concesionată la iniţiativa lui Gheorghe Falcă (cadru didactic angajat la UVVG) cu titlu GRATUIT, pentru o perioadă de 5 (cinci) ani! Care, dacă socotim bine, au camtrecut şi cum nu ştim de existenţa unui alt act oficial încheiat între Primărie şi UVVG… Dar, stăm pe poziţii şi aşteptăm minunea. Că atât Falcă, cât şi Ardelean sunt în stare de orice.

Până atunci vă spunem doar că în toţi aceşti cinci ani de zile, UVVG nu a plătit impozit pentru clădire (care se întinde pe aproape 1800 mp) şi nici pentru teren (3316 mp). Şi asta pentru că nu au catadiscit să le înscrie în CF. Deşi, conform Hotărârii CLM nr.202/2012, Art..5.Demersurile privind operaţiunile de publicitate imobiliară sunt în sarcina comodatarului  (adică a instituţiei lui Ardelean).

În concluzie, UVVG a primit GRATIS de la Falcă (angajatul său) o sală de sport cu terenul aferent pentru care nu a plătit, în cinci ani de zile, niciun leu impozit la bugetul local!!!!! 

În timp ce arădeanul de rând care are o garsonieră, un apartament, o căsuţă cu un petec de teren, acolo, plăteşte zeci, sute, mii de lei anual impozit către Primăria lui Falcă. Şi dacă mai ai şi un autoturism…ăla eşti. Vezi ce înseamnă să nu ai şi tu, om de rând, universitatea ta privată. Să-l angajezi dascăl pe Falcă, să le predea studenţilor. Ce să le predea? Ei, asta-i bună!

Micul Fotbalist