Cătălin Botezatu are deja vechi state de serviciu ca imagine a showroom-ului de gresie şi faianţă aparţinând grupului pecican Rodspectra, magazin de prezentare deschis, aseară, în Timişoara. Evenimentul, aşa cum mai zis, s-a bucurat de o numeroasă şi selectă prezenţă, monden fiind cuvântul de ordine. Gacici mişto, cu craci lungi şi decolteuri asortate, ce mai – ca şi în rai, şi în ton cu gresia şi faianţa de înaltă calitate expusă spre vedere şi apoi spre cumpărare.

După degustarea vinurilor de Recaş (am auzit că au fost de ester class şi calitate pe măsura magazinului), gaşca de bază structurată pe scheletul Tavernei Pecicane şi a firmei pecicane Rodspectra nu s-a spart. Dimpotrivă, „inaugurarea” a continuat până spre dimineaţă la restaurantul senatorului Igaş, mai precis în crama acestuia de la Taverna Pecicană. Şi aici, cum altfel, maestru de ceremonii, invitat nu gazdă, a fost Cătălin Botezatu. Acesta, în mijlocul câtorva demoazele mai mult sau mai puţin localnice, i-a arătat şi senatorului Igaş ce înseamnă să fii introdus puternic şi să ai vechi state de serviciu în lumea modei din România. Că, vorba aia, funcţia politică şi cea ministerială dispare la fel cum au apărut. În modă şi în lumea mondenă trebuie să ţii… steagul sus, fie noapte, fie zi!

Că a priceput Igaş ceva din lecţiile predate de către Botezatu rămâne de văzut. Însă un lucru este cert: creatorul de modă a făcut faţă cu brio la lecţiile de gastronomie, lecţii stropite din belşug cu vin de Miniş, la care a fost supus de către fostul ministru de interne. Mărturie stă faptul că Botezatu nu s-a lăsat dus cu una, cu două la Bucureşti (să vă fie ruşine dacă vă gândiţi la ce ne gândim noi!) şi poate o fi chefuind şi acum la Tavernă. Că materie primă este.

Cătălin Pecicanu 

P.S. Despre gagici nu vă spunem nimic şi nici nu vă arătăm „chipuri”, că e şi oameni însuraţi printre participanţii la cheful de la Tavernă