Stau și mă minunez, crucit fiind, cine a ajuns să conducă Comisia de apărare din Camera Deputaţilor. Mai precis, Dorel Căprar, încă şeful PSD Arad, este nici mai mult nici mai puţin decât președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. În paranteză fie spus, vă puteți gândi pe ce mâini a ajuns armata țara asta? Dar despre asta cu (h)altă ocazie.

Mai zilele trecute Dorel de Arad a fost desemnat, din prea plinul funcţiei cu care a fost hărăzit, să se întâlnească cu membrii delegației Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională a Parlamentului Republicii Moldova. Doruțu Căprar, cică, a dezbătut cu niște oameni îmbrăcați ca la carte, în uniforme și cu grade de jeneral pe umeri, aspecte ale organizării Jandarmeriei. Ce să dezbați Dorele, care nici măcar „căprar” în rezervă nu ești? Dar nici despre asta nu vreau să vorbesc, că nu mă pricep ca el. Ci despre faptul că s-a prezentat al nost Căprar acolo, la întâlnirea oficială, în niște blugi cumpărați, bag sama, cu siguranță de la ”Ocska Piaț”, niște țipele maro, bag sama, de la second-hand și cu o pufoaică, bag sama, moștenire de la Falcă de când ingineraşul nostru lucra la Drumuri și Poduri.

Păi, veţi zice, dacă așa înțelege el să reprezinte România la o întâlnire oficială. Care el, din nefericire, reprezintă și Aradul.

Încă ne mai și declară mândru; „Am însoțit astăzi delegația Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, într-o vizită la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. În acest context, am dezbătut aspecte de interes comun cu privire la organizarea Jandarmeriei precum și principalele sale atribuții. Oaspeților le-a fost prezentat Centrul de pregătire, iar militarii au executat, în încheierea vizitei, un exercițiu demonstrativ la înalte standarde de profesionalism”.

Bace Căprar îți dau un sfat! Nu te mai duce prin lume să ne faci de râs, că te faci în primul rând pe tine, dar asta nu-mi pasă. Însă faci Aradul de rușine și pe arădeni. Stai cuminte acasă sau acolo la Parlament unde te mai cunoaște lumea cât de cât și știe cât te duce… echipamentul!

Gyo HARMANY