După ce a ratat-o cu politica, de fapt aici l-a ajutat mult al său ginerică Jitză Falcă, după ce şi-a arătat neputinţa în domeniul privat al afacerilor, Gheorghe Seculici nu pierde ocazia să se facă de cacao. Mai concret, pozând în personajul care are şarmul în sânge (de parcă s-ar fi născut în nu ştim ce metropolă europeană, nu în localitatea sibiană Rod), acest personaj iese în evidenţă, nu neapărat pozitivă.

Eşuând lamentabil în afaceri, firma păstorită de el, Proiect SA, transformându-se în falimentul serele, şi-a găsit un loc călduţ la Camera de Comerţ Arad. Şi nu pe orice post, ci preşedinte. Un fel, dacă vreţi, „cappo di tutti cappi” al oamenilor de afaceri privaţi arădeni. Ciudat, foarte ciudat cum un personaj care a închis o firmă de talia Proiect SA a ajuns să coordoneze mediul de afaceri arădean.

În luna octombrie, Camera a organizat a XXIV – a ediţie a topul firmelor arădene. Concret, pentru novici: „Topul Firmelor este un eveniment simbol al mediului de afaceri arădean. Anul acesta Camera de Comerț propune un program cu totul inedit participanților la eveniment. Pentru celebrarea performanței în business-ul arădean este nevoie de o ambianță cu totul deosebită, iar anul acesta ne dorim să dezvoltăm conceptul de gală a campionilor business-ului arădean”, după cum a declarat președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

Păi, fraţilor, în primul rând că nu a fost aşa. Din spusele tovarăşilor noştri, la eveniment au fost prezenţi şi chiar premiaţi patroni de firme nu erau chiar citove dpdv al performanţei economice. Deci, despre ce campioni vorbim? Al celor de teapa lui Gheorghe Seculici? Am vrut să vedem şi noi lista fruntaşilor pe ramuri dar în ciuda eforturilor… canci acces la ea. Nişte poze, multe ce-i drept, cu cei premiaţi, majoritatea dintre ei pe bună dreptate aceştia făcând parte din elita oamenilor de afaceri arădeni.

Însă, stând noi aşa, ca comuniştii ce freacă menta, n-am putut să nu ne întrebăm: cum poţi tu, cel care a falimentat o afacere moştenită şi extrem de profitabilă, să fii gazda şi să-i premiezi pe cei mai buni oameni de afaceri din Arad? Ce exemplu a putut da Seculici, acest „păcălici” al economiei de piaţă, oamenilor de afaceri arădeni şi nu numai.

„2015 = 415.776 lei pierdere
2014 = 234.488 lei pierdere
2013 = 436.778 lei pierdere
2012 = 774.312 lei pierdere”

Aceasta este oglinda „performanţei” pe care a făcut-o Seculici la Proiect SA, de-alungul timpului, totul culminând cu executarea silită a firmei sale pentru o datorie de circa UN MILION de euro avută la un agent economic arădean!

Dar, cum la Arad este posibil totul…

Don Juan cu bulan

Foto: internet

 

 

 

3 COMENTARII

Comments are closed.