Poate ştiţi, poate că nu vă interesează, că o delegaţie a Consiliului Judeţean Arad în frunte cu tovarăşul preşedinte ales Iustin „Marini” Cionca a tras o fugă până aici, în China komunistă, în schimb de experienţă, cică. Şi, aşa în pauza dintre „amabilităţi şi schimb de experienţă” directorul de strategii şi dezvoltarea acestora din cadrul CJA, polivalentul slujitor politic Andras Ando s-a mai gândit să-i tragă o notă de informare. Precum pe vremea lui Ceauşescu, zicem noi. Cel puţin folosind acelaşi limbaj de lemn. Cu riscul de face publicitate gratuită CJA-ului redăm mai jos unul dintre procesele verbale încheiate cu ocazia cheltuirii cu nemiluita a banului public, al arădenilor adică, în scopul distracţiei şi destinderii aleşilor. Că China nu e baş aproape, ca Kişiratoşul, şi necesită cheltuieli pe măsură.

„Semnarea înţelegerii bilaterale Arad-Fujian, cinci întâlniri de lucru şi două invitaţii ferme pentru activităţi în Arad – bilanţul vizitei lui Iustin Cionca în Provincia Fujian

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi-a încheiat astăzi vizita în provincia Fujian, din estul Republicii Populare Chineze. În ultima zi a deplasării a răspuns solicitării autorităţilor din Fujian şi a vorbit, la o fermă organică din oraşul Fuzhou, despre profilul agriculturii arădene şi oportunităţi de investiţii în judeţul Arad în domeniul horticol şi legumicol. Reprezentanţii fermei organice (unică în Provincia Fujian) au fost interesaţi de subvenţii, utilaje şi regimul de proprietate al terenurilor. De asemenea, s-a discutat despre piaţa de desfacere din România şi din China pentru produsele alimentare cu preţ peste mediu datorită investiţiilor majore în tehnologia bio. A fost a doua întâlnire pe acest subiect, în China, specialiştii locali declarându-se foarte interesaţi de condiţiile în care se practică agricultura în România, cu precădere în judeţul nostru, şi de calitatea terenului.
Bilanţul vizitei preşedintelui Consiliului Judeţean în Fujian cuprinde cinci întâlniri în trei zile (cu viceguvernatorul provinciei cu 35 de milioane de locutori; cu echipa managerială a spitalului provincial, şefii secţiilor Cardiologie şi Pediatrie; cu vicepreşedintele Grupului Fujian Auto, care incude şi fabrica de autobuze King Long; cu specialiştii în agricultură de la o fermă experimentală sino-israeliană şi de la o fermă organică). Cel mai important moment al deplasării l-a reprezentat semnarea, în sala de conferinţe a Hotelului C&D din Fuzhou, a înţelegerii dintre Arad şi Fujian, prin care se pun bazele extinderii pe baze pragmatice a relaţiilor dintre cele două regiuni, urmând ca medici şi oameni de afaceri din provincia chineză să răspundă invitaţiei preşedintelui Consiliului Judeţean, de a veni la Arad. Tot în cadrul întâlnirilor, preşedintele filialei arădene a Casei Româno-Chineze, Lizica Mihuţ, a propus realizarea unui volum care să sprijine cunoaşterea reciprocă a locuitorilor celor două unităţi administrativ-teritoriale.
În cursul acestei zile, delegaţia arădeană se deplasează în Provincia Hainan, unde va fi primită de guvernatorul Shen Xiaoming, pentru a parafa un memorandum cu prilejul aniversării a 20 de ani de legături administrative între Arad şi Hainan.”

Că kum şi kă ce dintre toate astea de mai sus şi altele petrecute acolo se vor materializa, cu altă ocazie. Adică, la pulivară!

Hoţ şi Mint