Că cam așa putem concluziona despre rezultatele mirobolante ale celor doi zei din conducerea Consiliului Județean, care de-a lungul celor șapte zile de hoinărit prin China şi Hainanul de China ne-au „încântat” prin intermediul comunicatelor de presă cu tot felul de realizări care mai de care fantasmagorice şi cu idei pe care doar Cucuzel Spaima Societății le-ar putea pune în practică aici, la Arad.

Ultima găselniță a celor două minți luminate, debitată în a șaptea zi care după canoanele bisericii ortodoxe este pentru odihnă, se referă la Aeroportul Arad. Cum că chinezii ar fi interesaţi de o colaborare şi, astfel, va fi relansată activitatea aeroportului. Bă, voi sunteți nebuni? Câţi arădeni credeţi că vor zbura spre Hainan? haideţi să fim serioşi. Voi nu sunteţi în stare să aveţi curse regulate cu Bucureştiul şi visaţi la cai verzi pe pereţi. Ce dracu v-or fi băgat în ceaiul ăla de la protocol, zamă de lintiuşcă?

Dar, haideţi să revenim şi să vă spunem cu ce ne împuie capul komunistul Andras Ando, directorul Departamentului de Strategii şi Comunicare din cadrul CJA, corespondentul şpeţial al delegației arădene, în al șaptelea comunicat remis din China:

„Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a fost primit de consiliul de conducere al companiei HNA, cea mai mare și mai importantă companie a provinciei Hainan, cu care județul Arad are relații administrative de 20 de ani. Delegația arădeană, din care au mai făcut parte directorul executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din cadrul Consiliului Județean, dr. Andrei Ando (…) a avut parte de o primire entuziasmantă”

Mă jor că dacă ar citi vechii comuniști de la „Flacăra” aceste osanale ar fi de-a dreptul invidioși. Da stați că vă mai dăm una din comunicat:

„După prezentarea evoluției grupului de firme din cadrul companiei HNA, inclusiv Hainan Airlines, una dintre cele mai consistente companii aviatice din Republica Populară Chineză, președintele Consiliului Județean a făcut o prezentare a Aeroportului Internațional Arad, a investițiilor realizate aici și a potențialului regiunii de vest a României. Iustin Cionca a declarat că pe termen lung ia în calcul trei variante pentru Aeroportul arădean: concesionarea pe termen lung sau valorificarea, asocierea cu Consiliul Județean Arad și administrarea de către o companie privată, respect un management independent care să organizeze pe criterii de rentabilitate activitatea aeroportului aflat în proprietatea Consiliului Județean”

No, dragi tovarăși comuniști, aiștea îs cu toate ciripile pă casă? Că doar de aia, zilele trecute, au spumat cei de la ISU aeroportul ca să fie aterizare cât mai lină. A, era să uităm că pe directorul general de la Departamentului Hainan Airlines îl cheamă Li Linlin!

DR. Andras Gură de Lemn – corespondent şpaţialo aerian