Când vii, bace, de la Deva, să-mi aduci și mie ceva! Bacea la care facem referire nefiind nimeni altcineva decât primarele de la Deva, care s-a gândit să-i facă o vizită Faraonului Falkă. Hodoronc tronc, la puțin timp după ce faraonul s-a hlizit cu el pe facebook, în campania pentru alegerile parțiale, lăsându-i impresia că datorită lui a câștigat. Așadar, acum o fi venit să aducă tainul, sau, dimpotrivă, să ceară el ceva, ca să pună o vorbă bună pe lângă Ludy Orban, să-ă înduplece să-l pună pe listă la europarlamentare?

Noi, comuniștii, credem că ăsta e motivul, iar Falkonety va trebui să se scobească serios. De fapt, după cum îl știm, va lua bănetul de la trepădușii lui, care nu crâcnesc dacă le cere Faraonul un mizilic de 100.000 de euro de căciulă, drept mulțumire că i-a pus pe diverse funcții bănoase.

Primul cotizant, fără îndoială, va fi Bibarț, care are tot interesul ca Falconety să se cărăbănească. Într-un an, Călinuț, pădurar la bayă și de nădejde, va ști, ca primar interimar, să exploateze în regim silvic municipiul. Bașca, zicem noi, dacă ajunge la Bruxelles, Falkonety o va angaja la cabinetul lui și pe Cristinuța Bibarț. Noi, tovarăși, nu credem că Faraonul chiar și-ar permite să o mătrășească pe Cristinuța de la Zona Liberă Curtici, ci aplică principiul comunist de sancționare prin avansare. Pe lângă salariul de la cabinetul de la Bruxelles, Cristinuța va mai lua o leafă, mult mai consistentă, raportându-i finului Coldea (fostul șef al SRI România, dar cum ăștia nu ies niciodată la pensie…) tot ce se petrece și se vorbește pe acolo. Va fi, adică, un fel de varză de Bruxelles (nici o aluzie la ocupația finului Coldea înainte de a deveni mare șef al spionilor).

Vorba lui Bace Toghere: „Noa, staț numa și vedeț”.

Ultima oră:  Am aflat! Primarul orașului Bruxelles a anunțat că celebra statuie Manekem Pis – aia cu copilul care se pișă – va fi demontată pentru recondiționare, iar în locul ei va fi pus un europarlamentar român, din Arad!

Maneken PIS(tru)

1 COMENTARIU

Comments are closed.