Nu sunt pro-opoziție și nici pro-putere! Adică încerc să fiu echidistant și, pe cât posibil, nemanipulat! În aceste condiții, mă întreb, ce-ar avea de câștigat această persoană declarând ceea ce declara despre Dragnea și Dăncilă? O fi și ăsta un spion al „statului paralel” sau platită de Soros să-l denigreze pe Dragnea? Pe de altă parte, că cei de la UE sau CE să nu aibă dreptate, ar trebui ca două lucruri să nu existe: Dragnea să nu fi fost condamnat și TELDRUM, în complicitate cu Dragnea (în calitate de șef al CJ Teleorman) să nu fi fraudat fonduri UE. Din păcate, ambele sunt adevărate și incontestabile. Or, în aceste condiții, de ce n-aș fi de acord cu ce spune Gomez? Ca să accept ca România să fie condusă de un infractor și de cei care au participat la fraudarea fondurilor UE, oricât aș fi de naționalist, de patriot și de naiv, e mai mult decât aș putea. Pentru că, dincolo de relativitatea adevărului, a demagogiei, minciunii, promisiunilor, rămân faptele. Faptele care nu pot fi șterse cu radiera. Ele trebuie sancționate, pentru că nu se poate clădi viitorul european și nici moral, pe minciună, conduși fiind de niște indivizi care au săvârșit fapte antisociale și care nu mai prezintă nici o garanție morală pentru nimic.

Dacă aș accepta să fiu condus (adică să votez și să aprob) de Dragnea și de cei care-l înconjoară, atunci ar trebui să fac un compromis uriaș, cam de genul că pot fi prieten și cu Dracu, amăgindu-mă că nu-i chiar așa de rău precum spune Dumnezeu. Și Dracu promite tot ce vrei și chiar și oferă dacă-l slujești! E vreo diferență față de politica dragniană? Nici una! Singura problemă e că ambii nu au nimic comun cu morala. Ipocrizia și compromisul cronic este ceea ce-i caracterizează. Or, eu nu vreau să particip la o astfel de mascaradă, pentru că nu sunt setat să pot face așa ceva. De aceea, în virtutea echilibrului între minciuna celor pro-Dragnea și adevărul lui Gonez, oricâtă relativitate aparentă ar conține adevărul lui Gomez, e mai puțin nociv, și-l îmbrățișez.

Și atunci ce naiba mai rămâne decât instaurarea dictaturii stil „pentru că pot”, fără argumente, fără logică, tip interlop, a la mercenarii Ștefănescu Codrin și Ciuvică, rămâne? Cât de imbecil și prost trebuie să fiu să accept varianta dragniană?

Pavel ROMAN