Într-una din zilele trecute Gheorghe Seculici, fostul vicepremier al României și făcătorul „minunii” din zilele noastre numită Jitză Falcă Celentano de Arad, a fost reales în fruntea Camerei de Comerț și Industrie a Județului Arad. Într-o liniște mormântală, suspicios de suspicioasă și soră cu aranjamentul sau mârșăvia, departe de ochii presei (până și acelei de casă, adică a majorității mass media locale), unul dintre cei mai mari oameni de afaceri specialist în falimente (vezi cazul PROIECT SA) a fost reales pentru încă patru ani în fruntea oamenilor de afaceri arădeni. Dar, dacă ei au vrut… asta e.

Nu despre asta vrem să vă spunem astăzi, stimați comuniști mai deștepți și mai înflăcărați decât ai lor. Ci despre faptul că, în urmă cu câțiva ani buni, Camera de Comerț Arad a vândut mai multe terenuri aflate în proprietatea sa. Adică, a membrilor săi, a agenților economici arădeni care și-au plătit și își plătesc cotizația anuală, de membru. Astăzi vă aducem la cunoștință doar despre „imobilul constând din terenul intravilan fără construcții în suprafață de 4.000 mp, înscris în CF 60074 Arad”, situat în apropierea Centrului Expozițional Arad. Și pe care s-a ridicat, de curând, un hotel în preajma unei stații de alimentare cu combustibil și a unei autogări. Foarte bine, veți zice! Orice construcție nou ridicată este un pas înainte pentru Aradul nostru și așa bătut de soartă, pardon, de Falcă!

Dar nu asta este problema în  sine, ci faptul că CCIA a vândut terenul la un preț subevaluat (spun specialiștii în domeniu) către firma unui italian, Unitex, pentru suma de 120.000 de euro plus TVA. În RATE!. Firma cumpărătoare, după ce a achitat întreaga sumă nu a stat prea mult pe gânduri și a vândut acel teren cu 500.000 de euro! Către actualul proprietar al hotelului.

Deci, domnule Seculici, comuniștii din noi consideră că instituția pe care o păstoriți a fost văduvită de sau cu peste 300.000 de euro. Este adevărat că prima tranzacție, către Unitex, nu a fost făcută pe vremea când erați dumneavoastră la conducerea Camerei, însă o anchetă internă nu ar strica. Nu de alta, dar unii dintre subalternii dumneavoastră de acum, aflați în board-ul CCIA, au cunoștință de cauză în tranzacția la care am făcut referire în articolul de astăzi. Că despre alte tranzacții imobiliare ale CCIA, repetăm nu de pe vremea actualului președinte, vom mai avea ocazia să revenim. Că avem documente puse la dispoziție de către adevărații comuniști.

Oare a cui interese le apără sau în cazul de mai sus le-a apărat Camera de Comerț. Că a agenților economici arădeni în niciun caz. Și, în altă ordine de idei, ce s-a făcut cu banii încasați pe terenul, și așa, subevaluat?

Komunistul de la BĂCANie 

Explicație foto: Gheorghe Seculici, Nicolae Băcanu și Cimi Enache

Foto: ARQ