Premiera Viorica a României a dat clasă oamenilor politici băștinași care au rămas ancorați în calendarul Iulian și Gregorian, oameni mici care nu au reușit după zeci de ani de Kapitalism să învețe și ei o limbă străină, dar nu oricum, ci să ajungi să și gândești în acea limbă străină!

Ei bine, Doamna Viorica, după ani grei de muncă la Parlamentul European, unde trebuie să știi engleza și ca să deschizi ușa la toaletă, a reușit să gândească modern, transatlantic, pe limba partenerilor de peste ocean, sau a Marelui Licurici, cum bine zicea fostul marinar-președinte, sau președinte-marinar, că nu ne e prea clar după atâția ani de derivă sub vașnicul cârmaci.

S-au găsit acum oamenii politici și gazetarii să o critice pentru că a spus 20-20 în loc de anul 2020. Păi nu twenty-twenty zice Marele Licurici? Așa trebuie să zicem și noi pe românește, ce nu e clar? Sau vreți să ne bage Trump embargou și să ne lase fără Coke, Mac, ifoane și alte kestii fără de care nu mai putem trăi?

Fie iertatul Andrei Gheorghe de ce nu îi zicea la emisiunea lui ora 13 – ora 14 și zicea doar 13-14? Păi tot din gândirea pe engleză și traducerea în română, nu? Ați priceput?

Așa că cui (sîc!) i-a trebuit Kapitalism, să pună mâna pe carte și să învețe engleza până o să gândească în ea! Ca Viorica!

p.s. dragii noștri comuniști, voi stați relaxați, mai merge și cu ˝somaliot mișto zburaiet˝

 

19-18 Great Union, 20-18 F***ing Celebration