Bătaie de joc la adresa arădenilor, din partea lui Andras Ando – supranumit și falimentul SRL (vezi cazurile Observator, Jelen, West TV, Aradul Capitală culturală etc.).

Autorităţile române din Arad continuă să-şi bată joc de ideea Centenarului, „donându-l” practic ungurilor. Tărăgănarea amplasării Monumentului Marii Uniri, multitudinea de expoziţii, simpozioane şi alte evenimente cu specific maghiar, toate duc spre ideea că, cel puţin în Arad, Centenarul este efectiv sabotat.

Totul a culminat cu acordarea titulaturii de, chipurile, Ambasador al Culturii Arădene jurnalistului maghiar Puskel Peter, a cărui singur merit este că are 50 de ani de activitate. Adică, la un calcul simplu, Puskel este un produs comunistoid. Pe vremea când scria la Vörös Lobogo, presa era aservită total PCR-ului. Apoi la Jelen, Nyugati Jelen, deci un jurnalist cel mult mediocru și citit, eventual, de etnicii maghiari din Arad.

De fapt, în spatele acestor maşinării de sabotare a Centenarului, de umilire a României, stau mai mulţi arădeni de origine maghiară, în frunte cu Ando Andras şi cu Bognar Levente, primul acţionând la Consiliul Judeţean, cel de-al doilea la Primărie, practic cele două surse de finanţare a acţiunilor promaghiare şi profund antiromâneşti.

De Falcă ne-am lămurit mai demult, îl ţinen-n braţe pe Bognar de 14 ani, dar nu-l înţelegem pe Cionca. S-o muşte în halul ăsta, să-l ţină la sân pe Ando (i-a înființat o Direcție în cadrul CJA, cea de strategii și comunicare, chipurile…), e fie prostie, fie calcul premeditat. Dacă e prostie – iar antecedentele educaţionale ale pripăşitului preşedinte ne confirmă acumulările precare în majoritatea domeniilor, inclusiv în cultură (dar despre asta veți putea citi în curând) – atunci avem o problemă. Dacă e calcul premeditat, problema e şi mai mare.

Rezumând, a-l preamări pe Puskel – în fond un ziarist obscur, longevitatea sau vârsta nefiind argumente care să justifice această insultă la adresa românilor – înseamnă a nu înţelege nimic despre Arad, Centenar, Marea Unire etc. Asta ca să fim blânzi, pentru că, de fapt, verdicul e altul: complicitate în promovarea intereselor străine, în detrimentul României. Adică Trădare! Puskel Doamne, să nu chinuie…

Puște-l Faraon

P.S. 1 Oare Aradul nu are personalități culturale care să îl reprezinte? Noi zicem că are, chiar multe și chiar reprezentative atât la nivel național, dar și internațional. Dar, așa este când interesul primează. Până când, oare?  Arădeni, treziți-vă!

P.S. 2 Departe de noi gândul de a fi șovini.

1 COMENTARIU

  1. Teofil Grafinaru, nu au pic de rusine. Produl al unui sobolan comunistoid, fara caracter si fara bun simt. Esti frustrat, nu ai studii … nici macar dintii din gura nu sunt ai tai, dar dai cu rahat in altii. Daca spun sa iti fie rusine pentru ceea ce ai fost, ceea ce esti si dupa cum te manifesti, pentru ceea ce vei fi, ar fi prea mult. Stiu ca nu are nici un rost, ca bunul simt iti lipseste. Aprppo, daca de familia ta s-ar scrie asa, ai fi fericit? ( nu zic inca nimic de femeia de serviciu, poate data viitoare).

Comments are closed.