Am spus-o, public, în repetate rânduri, că DNA, prin lipsa de profesionalism a procurorilor de caz, nu l-au anchetat, ci l-au salvat pe Ponta, la fel cum au facut-o cu Năstase, pe care l-au anchetat pentru o găinărie când el a vândut crema economiei românești în detrimentul țării. Manipulați de o gașca din SRI, care și-a dorit să pună mâna pe toată puterea din România (economică și politică), DNA s-a lăsat târâta într-un joc politic murdar și mizerabil, din care n-avea cum să iasă bine. Ponta nu trebuia anchetat pentru Turceni. Ponta trebuia anchetat pentru memorandumul cu KazMunaiGaz, prin care Guvernul, neconstituțional, s-a substituit Parlamentului, în urma căruia România a pierdut peste 450 milioane de dolari. Și pentru prelungirea nelegală, tot prin substituirea Parlamentului de către Guvern, a contractului de exploatare a petrolului românesc de către OMV (contract prelungit printr-un act adițional când Parlamentul era unica instituție ce putea s-o facă).

Anchetat pentru o găinărie, normal că Ponta a fost achitat. Dacă, însă, ar fi fost anchetat pentru modul cum a renunțat la creanța ROMPETROL și pentru modul cum a prelungit contractul cu OMV, în urma cărora România a pierdut peste un miliard de dolari, nu cred că Ponta ne-ar mai fi râs în fața tuturor și s-ar mai fi considerat victima binomului SRI/DNA. Așa că și dacă va fi reorganizată sau comasată cu DIICOT, DNA își merită soarta, pentru că s-a lăsat manipulată de SRI și s-a ocupat de vendete politice, în loc să rezolve adevăratele cazuri de mare corupție, precum TELDRUM, ROMPETROL, OMV și multe altele de acest gen (cum face în prezent cu Dragnea pe care, din lipsă de profesionalism sau alte interese, DNA nu-l poate dovedi că fiind proprietarul TELDRUM și autorul fraudelor cu bani europeni).

Toată lumea știe, de exemplu, că Toni Grebla a fost executat de DNA, la comanda SRI, pentru că a blocat legea „Big Brother” a SRI (cu care voia să controleze, în sistem stalinist, tot ce mișcă în România, în special judecătorii, procurorii și politicienii), iar acum DNA plătește „oalele sparte”, respectiv faptul că, la un moment dat, devenise „anexa” lui Coldea și a unui grup de interese din SRI. Grup care, în baza unei asa zise decizii a CSAT (prin care li s-a extins atribuțiile și în domeniul corupției și fraudei fiscale), a încercat (și chiar a reușit pentru o perioada) sa substituie instituțiile abilitate legal ale statului, precum: Garda Financiară, Inspecția fiscală din ANAF, Ministerul Public (DNA și DIICOT), fără nici o bază legală și constituțională. Sub „protecția” SRI, unii procurori din DNA s-au crezut Dumnezei, convinși fiind, că-și vor materializa anchetele, nu pe baza de probe și dovezi certe, pertinente; nu pe baza de profesionalism și competență, ci prin presiunea pusă de SRI asupra justiției, așa cum amenința (si făcea, se pare, generalul Dumbravă). Și, în multe situații, acolo unde au avut judecători aserviți, fricosi, slugarnici sau santajabili, chiar au făcut-o. Și au făcut-o mizerabil, substituind lipsa de probe și profesionalism a procurorilor, cu lipsa de caracter a judecătorilor.

Din păcate, deși reprezintă un procent mic raportat la total condamnări obținute de DNA pe baza unor dosare bine instrumentate, dar extrem de importante prin poziția persoanelor, cazurile Ponta și Greblă s-ar putea să atragă multe și nemeritate repercusiuni asupra DNA (mergându-se până la desființarea instituției), pentru că erorile și vendetele politice în care a fost atrasă DNA de către SRI sunt evidente și pun într-o lumină nefavorabilă întreaga instituție. Iar mafia politică actuală, clienți sau viitori clienți ai DNA prin prisma faptelor pe care le comit, nu pot scăpa o astfel de ocazie de a se „răfui” cu singura instituție care le stă în cale în marșul lor spre instaurarea autocrației și controlului politico-mafiot asupra întregii administrații publice a României. Iar DNA, în cazurile Ponta, Șova, Greblă și alți politicieni achitați pentru că fapta nu există, nu sunt probe suficiente (exclus dezincriminarea abuzului în serviciu care ar fi o justificare) nu a făcut decât să „ridice mingea la fileu” contestatarilor. Fie ei și mafioți!

Pavel ROMAN

Foto: B1 tv

1 COMENTARIU

  1. Dle Roman, as avea citeva intrebari cu privire la materialul dvs.
    pai de ce procurorii au facut la comanda dosare de kkt pentru niste gainarii, si nu pt chestiile serioase?
    pt ca scopul dosarelor era sa ii scoata din lupta politica pe alde hrebenciuc, ponta, nastase, silaghi, sova, udrea, si altii nemernici ce au jefuit tara?! si in rest sa fie lasati in pace, plini de bani, pe principiul ca ,,corb la corb nu isi scoate ochii?!oare au cotizat ceva ca sa fie lasati ieftin in libertate?!
    . Bun…dar de ce nu au facut dosare pe marea coruptie gunoaielor din care o parte am enumerat mai sus?! pt ca DNA e condusa de interesele strainatatii la care ordinarii de mai sus au vandut tara?!
    ..si ce gunoaie or sa vina acum la furat?! cot la cot cu strainatatea

Comments are closed.