Festivalul «FlorAr», organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură a adus miresme de flori și culori în Piața «Avram Iancu» și pe o porțiune scurtădin strada Mețianu. Frumoasă idee, pe Mețianu chiar a fost frumos, dar figurinele imense din piață au fost… Au fost din Ungaria, din Debrecen și au fost dispuse de-a roata după ˝Monumentul ostașului român˝, în fața căruia se află un ansamblu floral cu tricolor și numărul 100, simbolurile Centenarului Marii Uniri.

Poate ne lămurește și pe noi komunikatorul Andraș Ando dacă este întâmplătoare alăturarea sau orașul Debrecen sărbătorește și el cu România cei 100 de ani de la Marea Unire?

Cât despre diferența dintre festivalul florilor de la Timișoara, care s-a întins de la Catedrala Ortodoxă până la Operă, și cel din Arad (de zece ori mai mic)… sau lasă. Însă fondurile date de autoritățile locale au fost cam apropiate, după cum am aflat de la comuniștii noștri.

CentenAR

4 COMENTARII

  1. Florile au fost superbe.. Și aranjate pe măsură… Dar nu cred ca au fost atâția bani ca la Timișoara… Cel puțin nu cred ca sau dat pe flori😀 așteptăm ediția 2

  2. Era simplu ca toate piesele sa fie distribuite in 3 piete ca si la Timisoara..atunci pareau mai multe, numai ca noua ne lipsesc pietele in primul rand si Metianu se ingusteaza la un moment dat ..si asa o doamna facea mare zarva ca nu mai vinde nimic de cand lucreaza aia acolo..mi se pare ca Metianu, exact asa cum a fost, a rezultat o strada demna de orice oras european, unde astfel de evenimente sunt foarte apreciate, chiar daca nu se aloca o caruta de bani..figurinele din flori uscate au fost chiar potrivite pentru ziua copilului, era absolut normal sa fie dorita reclama din partea celor care le-au adus si le-au montat..dar e mai bine sa fii carcotas si sa asculti tot omu’ care se plictiseste tare acasa, n-a facut nimic toata viata, dar vine si isi da cu parerea despre bugetul alocat..mi se pare ca meritam tot ceea ce ni se intampla, fiindca daca un lucru stim mai bine, acela e sa bagam devina..ar trebui sa fim mai toleranti, macar la evenimente de genul asta. Respect tuturor celor care au muncit atata sub soare, ca sa aduca plus valoare strazii care de obicei e plina ochi de rromi..pentru prima editie a fost surprinzator de frumos si mult, peste masura fata de ce a oferit Timisoara la prima lor editie..Cine stie, cunoaste! Hai noroc!

  3. Mai bine sesizati cat de jalnic e articolul acesta, nu cate influente Maghiare a avut FlorAr-ul!!! Ati facut mari eforturi sa gasiti ceva comentarii negative de data aceasta! In zadar, din pacate pt voi 😉

Comments are closed.