Dacă tot e la modă să vedem în viitor, noi, comuniștii de la Flacăra roșie ne-am dus să vedem un pic viitorul, da nu până în Japonia, că rezervele financiare rămase de la PCR, UTC și Casa Pionerilor nu ne mai permit. Ne-am oprit aci, pe la noi, într-un sătuc, unde baba Sofia Clarvăzătoarea ne-a arătat ce o fi pe mai departe, în Micălaca asta mai mare numită Arad. Suntem în anul 2020!!!!

Ce am auzit noi cel mai interesant a fost o discuție din Piața Sfatului, purtată între Jiță Falcă de Didești și Călin Bibarț, nașul sereistului Coldea și viceprimmarul lui Celentano de Arad. Vă redăm mai jos ce am ținut minte din discuția respectivă, că baba clarvăzătoarea Sofia nu ne-a lăsat să notăm nici pe hârtie, nici să înregistrăm, că s-o temut de fisc.

Bibarț: Vezi, mă Jiță dacă ascultai tu de mine și continuai pe calea progresului și a întrajutorării reciproce, astăzi erai în libertate și tot tu erai primar.

Falcă: Nu fi nașpa Căline! Nu am făcut eu în 2018, vara, adunări cetățenești prin cartiere, de m-au scuipat ăia și au dat cu ouă după mine? F… în gură cu UTA lor cu tot și cu stadionul ăla ce nu-i gata nici azi! Dar am vrut să mă scot cu mega proiectul meu, ăla mai mare ca a lui Ceaușescu, Casa Poporului. Despre proiectul cu „Degenerarea Urbană” din Arad? Ce tot vorbești!

Bibarț: Ți-am zis clar să nu te bazezi pe trădătorii de Geanina și Bîlcea, că ăștia au să te vândă ca Iuda pe Cristos? Și să nu te mai crezi tu, Cristos!

Falcă: Cine s-a gândit vreo dată că Geanina, fostă Pistru, o să mă trădeze. Și dacă nu mă legau ăștia o executam. În libertate dacă eram, nu știu dacă mă dădeau în primire. Ca Ioțcu pe Faur, de la ICIM și Sylcontrans.

Bibarț: Stai, că uite, sus, la balcon apare noul primar și cei doi viceprimari. Să nu începi să plângi Jiță că nu am xanax și votkă la mine. Și nici prafuri. Uite cine sunt viceprimarii de acum ai Aradului, Cheșa alias Bilă, și aia e Geanina, ce a fost măritată cu Pistru ministru. Tulai, ce ai făcut Jiță, bată-te amaru! Da, stai că nu văd așa bine, cine e ăla cu tricolorul pe piept? De parcă ar fi primar. E Fifor?

Falcă: El e! Și i-am spus la Căprar când l-a adus aici, la Arad, și el mi-a confirmat că doar am fost și suntem parteneri de afaceri, că Fifor nu ne va face probleme. Prinde doar un loc de senator și apoi ne lasă în pace. Atunci toți m-au lovit pe la spate. Auzi, Fifor primar al Aradului, un alt oltean primar la Arad. Măcar de trecea și el pe la Brad, ca mine, că nu mă supăram.

Bibarț: Lasă, Jiță, nu te mai năcăji că nu mai are oricum ce fura, că ai avut tu grijă să ciordești tot. Da, îmi bănui de unguru Bognar, mânuța ta dreaptă ani de zile, că doar era lege nescrisă că tre să rămână acolo. Amu, în 2020, bag sama că nu mai există tovarăși adevărați. Poate doar cei de la Flacăra Roșie.

Falcă: Da!!!! Băgaț-ai… Ando în ei! Lasă-mă, că nu îmi mai revin nici în șapte ani cât mai am de stat la mititica.

Cât am ținut minte, noi v-am povestit. Dar cu timpul, dacă ne mai amintim ceva din ce ne-o zis Baba Sofia Clarvăzătoarea vă mai povestim. Așa că stați pe aproape!

Timpanul și mobilul roșu

(p)

1 COMENTARIU

Comments are closed.