Într-o polemică pe facebook, pentru că i-am luat apărarea lui Iohannis, am fost acuzat că sunt intolerant. Oare acesta este adevărul?

Nu-l apreciez pe Iohannis pentru activitatea sa, pentru că, în mai multe rânduri, a arătat ca-și apăra interesul personal, deci că e conservator și nu se implică de teamă să nu-și piardă privilegiile. Da, poate fi considerat un laș, dar atât. Însă lașitatea nu-i atât de gravă precum hoția, minciuna, traficul de influență, destabilizarea instituțiilor statului și disoluția autorității publice pe care o practica PSD/ALDE (și pe care au practicat-o și PNL, PDL sau alții care s-au perindat la guvernare) în numele demagogiei proletare, profitând de ignoranța cetățeanului. Eu analizez activitatea fiecăruia în raport cu probitatea morală și cu efectul activității sale, raportate la beneficiile înregistrate de cetățeanul neînregimentat politic. Or, la acest capitol, pe lângă Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Nicolae, Toader, Vasilescu, Dan, Dăncilă, Iordache și alte asemenea specimene (a căror competență profesională și morală n-are sens s-o analizăm pentru că nu există), Iohannis e un înger.

Ca la examen, hai să facem o grilă în care să cuprindem ceea ce reprezintă valori profesionale și morale într-o societate normală, educată și civilizată și să analizăm pe fiecare, în parte, după reguli concrete, ca să vedem cine trece și cine nu, testul. Adică, să analizăm rezultatele educației școlare (inclusiv cei șapte ani de-acasă, care prin Teleorman nu există), educației civice, morale (făcând analogie cu cele zece porunci biblice, care sunt fundamentul moralei creștine), cât a furat fiecare, cât a mințit fiecare, cât sunt de ipocriți, cât au plagiat, ce diplome au obținut cinstit sau prin cumpărare, cât sunt de altruiști (adică ce-au făcut pentru cetățean și ce-au făcut pentru ei și grupările din care fac parte), nivelul de aroganță, nivelul de nesimțire, cât de cinstite sunt averile pe care le dețin, în ce domeniu sunt pregătiți profesional și ce realizări profesionale au etc. Adică, un chestionar care să ne arate adevărata față a celor care clamează ca sunt patrioți și că le pasă de cetățean. Un asemenea chestionar profesional și moral nu cred că, prin comparație, ar arăta favorabil celor care astăzi reprezintă PSD/ALDE, în raport cu Iohannis. Din contra, ar arăta exact cine sunt cei ce astăzi dețin puterea, respectiv cât de mincinoși, ipocriți și neprofesioniști sunt și ce caracter mizerabil ascund, în fapt, aceștia în spatele demagogiei naționaliste și proletare, la care apelează când nu au argumente.

Și de ce suntem toleranți? Pentru că nu tolerăm incompetenții, mincinoșii, hoții și oportuniștii care și-au găsit mediul propice de a acționa, în spatele siglei PSD/ALDE (la fel cum și-au găsit-o și în spatele siglei PDL sau USL)? Că nu tolerăm stilul acesta, comunist (metoda, desigur), de manipulare ordinară, în numele unei doctrine așa zise de stânga, care s-a dovedit, în toate cazurile, falimentară și necompetitivă? Da, într-adevăr, nu pot fi tolerant cu cel care mă minte, mă fură, mă înșeală și mă umilește profesional și moral, pentru că poate s-o facă și-i permite postura în care se află, nu legea și, în nici un caz, pentru că este competent.

Nu pot fi tolerant cu cel care are ca obiectiv privatizarea bugetului public, instalarea în toate funcțiile publice a beizadelelor și nepoților, indiferent de gradul de pregătire și competență și politizarea totală administrației publice, pe care vor s-o transforme în instrument de represiune, pentru că ei, de fapt, asta vor să ne impună: să le tolerăm orice, de la abuzuri și până la hoție generalizată, dar, atenție, doar când e vorba de ei, nu și de opoziție sau cetățean. În schimb, când e vorba de ceilalți, nu tolerează nimic, din contra, apelează la un discurs agresiv, amenințări și măsuri care arată că sunt culmea intoleranței.

Uitați-vă ce spun despre diaspora. Că sunt proști, inculți, plătiți de reacționari și că vor să răstoarne guvernul prin forță pentru a reinstala himerul stat paralel (adică pe cei care nu sunt de acord cu autocrația lui Dragnea)! Și poate, privind prin prisma lui Dinu Păturică (pentru că toți politicienii de azi, mai mult sau mai puțin, sunt un Dinu Păturică), cei din diaspora sunt chiar proști pentru că muncesc pentru banii ce-i câștigă și nu-i primesc ca slugi plecate, prin sinecurile nesimțite ce și le atribuie sau le atribuie cei aflați la putere, din bani publici (salarii uriașe bugetare în raport cu cele private, care înseamnă mită electorală; posturi la stat bine plătite, în agenții sau instituții inutile – în care „se taie frunze la câini”; pensii speciale pentru polițiști, jandarmi, militari și alte categorii de organe de represiune, fără contributivitate, care înseamnă mituire pentru a servi puterea ce-i asigură privilegiile, nu cetățeanul; posturi în consilii de administrație bine plătite pentru camarila politică ce asigură voturile).

Asta vreți să tolerăm? Faptul că ni se impune o societate imorală, caracterizată de ascensiunea non-valorilor, impostorilor și a stilului descurcăreală? Chiar nu acceptați, ceea ce se vede de oriunde, dacă nu ești partizan al răului, adică că suntem pe cale de a accepta dictatura dragniană? Că jandarmeria, sub masca apărării cetățeanului și aplicării legii și-au apărat, în fapt, privilegiile, adică salariile uriașe în raport cu munca prestată în favoarea cetățeanului? Că și-au apărat stăpânul care le asigură privilegiile, împărțind, neprincipial, banii contribuabililor, pe criterii incorecte, în funcție de obediență? Nici în Germania, nici în Franța, nici în SUA, polițiștii sau jandarmii nu sunt plătiți precum în România, raportat la salariul mediu pe economie. Din contra. Polițiștii și jandarmii au salarii mult mai mici decât în mediul privat și nici un sfert cât au specialiștii cu studii superioare (în SUA un polițist câștigă între 2000 și 3000 USD/lună, față de un specialist cu studii superioare, care câștigă între 6000 și 10.000 USD/lună). Numai la noi, un polițist sau un jandarm câștigă dublu sau triplu decât un angajat cu studii superioare, chiar la stat. Și asta pentru că rolul lor e să apere pe cei care le asigură privilegiile și ei sunt conștienți că sunt mituiți ca să-și apere adevărații stăpâni, nu cetățenii.

Ce societate e asta pe care vreți s-o tolerăm? Nu e o societate totalitară, în care organele de represiune sunt plătite regește, pentru a apăra impostura puterii? Nu asta au făcut și comuniștii și staliniștii când au inventat gulag-urile și închisorile pentru cei care contestau dictatura? Asta au apărat, în fapt, jandarmii, bătând ca la fasole, fără discriminare, cetățenii din piață! Și-au apărat privilegiile și pe cei care le asigură. Nu le-a păsat de cetățean și asta s-a văzut când au aruncat cu gaze și au urmărit, până dimineața, pe cei care au participat la manifestație, ca să-i bată ți să-i descurajeze să mai participe la manifestații împotriva stăpânului ce le asigură privilegiile. Pentru că jandarmii, sunt prea mulți pentru societatea în care trăim și nu-și justifică existența în raport cu numărul de intervenții reale la care sunt solicitați. Și au profitat de ocazie pentru a-și justifica existența și a-și arăta „recunoștința” pentru modul de viață privilegiat pe care-l duc (majoritatea timpului nu fac nimic ca să-și merite salariile).

Cum să tolerăm așa ceva? Numai dacă suntem nebuni, cretini, slugi proaste și nu gândim putem tolera! Vrem o societate normală, în care fiecare să fie plătit corespunzător muncii și valorii sale, iar banii publici, care sunt ai tuturor, să fie cheltuiți, eficient, în interesul tuturor, nu să întreținem niște instituții care să agreseze și să descurajeze cetățeanul care-și exprimă nemulțumirea pentru modul cum înțelege puterea să folosească banul public pentru a întreține instituții parazitare, ce le apăra doar lor interesele. Pentru că jandarmeria a bătut lumea în piață nu pentru că cetățenii erau agresivi sau atentau la valorile democrației, ci, din contra, pentru că nu sunt de acord să fie mințiți, furați, înșelați, de o gașcă de impostori care îi obligă să plătească biruri (impozite și taxe) ca să aibă ei ce fura.

Oricât ne-am învârti în jurul cozii și oricât am vărui minciuna, un lucru e clar și limpede: actuala putere, prin organele de represiune (jandarmeria), își apăra dreptul de a fura bugetul public, fără a răspunde în fața cuiva de modul în care administrează, în favoarea lor, banul public, iar faptul că diaspora a venit să le ceară socoteală și au reaprins spiritul civic ce credeau că l-au adormit, a deranjat. Vor liber la furat, fără ca vreo instituție a statului să aibă competență să-i cerceteze, iar cine comentează, e bătut de jandarmi, exact ca cei din diaspora. Asta am înțeles eu și asta cred că a reclamat și Iohannis. Că Dragnea, pentru că a fost deranjat de diaspora, care-l întreba de ce ne conduc penalii (hoții) care fură banii din bugetul public și de ce se fură banii pe care ei îi trimit în țară fără ca nimeni să nu răspundă, a pus jandarmii să-i bată, fără discriminare, pentru ca să nu mai conteste dreptul lor de a fura și de a face ce vor cu banii publici.

Asta-mi cereți să tolerez? Dreptul lui Dragnea & Co. de a fura banul public și a nu răspunde pentru furt? Dreptul lui Dragnea de a utiliza jandarmeria pentru a pune pumnul în gură celor care contestă dreptul lui Dragnea și acoliții lui de a fura? Să fim serioși! Asta nu pot tolera, din principiu!

Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

Comments are closed.