La cum se prezintă România actuală, acest drum duce spre șomaj! Drumul care duce spre prosperitate și bogăție e cel etalat de elita PSD/ALDE: hoția, corupția, minciuna, impostura, oportunismul! Pentru ce, carte? Nu se vede la Dăncilă, Vasilescu, Toader, Iordache, Dragnea, Daea, Nicolicea? A excelat vreunul din ei la educație? S-au remarcat prin inteligență și profesionalism? Nu! S-au remarcat prin slugărnicie și mediocritate, fiind capabili să meargă chiar în pușcărie pentru a fi numiți în astfel de funcții.

Așa funcționează azi societatea românească! Nu pe valoare sau concurență, motoarele și garanția lumii civilizate și prospere! Și cu asemenea mediocrități la putere, ce se perindă de douăzecișișapte de ani, ne mai mirăm că corporațiile multinaționale ne-au luat totul? Ne-au luat petrolul, gazul, energia electrică, industria, terenurile agricole, pădurile, serviciile publice etc., pentru că cei ajunși la guvernare n-au fost cei care au excelat la capitolul educație sau inteligență, din contra, iar corporatiștii, care selectează vârfurile educației și inteligenței, au „negociat” cu needucați și amatori și au profitat din plin de prostia guvernanților români. Restul, ce ni se vinde ca realizări, nu sunt altceva decât ifosele proștilor ce-au substituit și continuă să substituie inteligența și valoarea. Infatuarea și grandomania, aroganța și viclenia nu țin loc de educație și inteligență, fapt ce se vede în relațiile politicului românesc cu cel străin.

Păi, când te duci cu Vasilica, Olguța, Carmen și alte creații tip hocus-pocus dragniene, la negocieri sau să închei tratate și convenții și le plantezi în fața specialiștilor și profesioniștilor, cu zeci de ani de experiență în administrație, nu te faci de „cacao”? Iar faptul că nu-ți pasă de cum suntem priviți, spune totul despre interesul tău (mă refer la Dragnea) față de țară și cetățenii ei. Degeaba încearcă să ne convingă că n-avem dreptate și Viorica, Olguța, Carmen sunt valori. Foile matricole, activitatea lor profesională anterioară și prezentă sunt prea evidente ca să înghițim minciunile!

Pavel ROMAN