Știm să se bucură dușmanii lui GIGI Falkă kând citește aceste rânduri. Și nu numai dușmanii, ci și majoritatea arădenilor care se simte umilită, de ani buni de zile, și care asistă cu neputință la transformarea Aradului într-o comună mai răsărită între Timișoara și Oradea. Și, comuniști cum suntem, mai știm că se supără pe noi (ne doare la cinci metri în fața… lor!) lingăii lui Falcă, cei care îi ciugulesc din palmă, cei pe care GIGI Celentano i-a angajat pe posturi călduțe plătite din bani de la buget. Pe la instituțiile subordonate Primăriei, ce mai, sau chiar pe moșia lui Falcă, la Primărie. Sau le-a dat diferite C.A.-uri etc.

Ei, bine, când vine vorba despre afacerile private ale Elei și ale lui Gigi Falcă lucrurile nu stau tocmai bine pentru cei doi. Dacă Pro Arhitectura, sereleul soției, pe acte, a lui GIGI a trăit și trăiește boierește pe spatele Primăriei (PUD-uri, PUZ-uri, proiecte de market-uri etc., etc.. etc.), arădenii și nu numai știu despre ce este vorba, când vine vorba despre o altă firmă privată a arhitectei de talie mondială, precum tovarășa noastră conducătoare iubită Elena Ceaușescu, lucrurile sunt pe negativ. Și când facem această afirmație ne referim la SC Atodis Serv SRL (înființată în anul 2009), cu sediul în Arad, pe strada Corneliu Coposu (prietenii știu cu exactitate unde!!!!). Această firmă, la care Ela Falcă este asociat unic, are ca principal obiect de activitate: Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. După umila nostră părere, Ela Falcă ar fi intenționat să proiecteze (vorba vine, că doar are angajați la Pro) și să și construiască. Numai că socoteala de acasă… și conform datelor pe care le deținem atât în 2016, cât și în 2017 Atodis-ul a fost pe pierdere. La o cifră de afaceri relativ mică pentru acest gen de activitate. Ca să vă dați seama, pe 2016 cifra de afaceri a fost undeva pe la 12.000 de euro, cam cât un proiect mai acatării aprobat de Primăria lui GIGI.

GIGI Falcă, inginerul consultant

Să știți că nici GIGI Falcă Celentano, acest element uman cu priviri bahico – erbivore, ce s-a cocoțat în capul comunei Arad și nu mai vrea să plece, nu stă mai bine când vine vorba despre domeniul de afaceri privat. Să faci afaceri cu banii tăi, cum s-ar zice, nu cu banii statului.

GIGI s-a gândit pozitiv (nu râdeți, că mai are și astfel de apucături mai ales când e în interesul lui) și s-a decis să nu se lase mai prejos decât Ela, să aducă și el bani în casă, oficial, din afaceri private. Poate și pe acest considerent a luat ființă, în 2017, firma F&G INTELLIGENT COMPANY SRL, cu sediul în Arad pe strada Ludovic Szantay. Firmă în care GIGI Celentano are 70%, iar 30% le-a cedat unui asociat. Obiectul sereleului despre care facem vorbire este: Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea. Noi, la câte ăl știm pe Gigi, băgam obiect de activitate inginerie financiară în folos propriu, că este specialist în acest domeniu, dar cum nu este așa ceva la registrul comerțului.

Despre firmă se mai poate spune că are 0 (zero) angajați, o cifră de afacere mică, pe 2017 (normal, dacă doar în 12.07.2017 a fost înființată), și o pierdere de circa 2000 lei.

P.S. Ceea ce nu am reușit să aflăm este dacă aceste ambe amândouă firme ale Elei și Ghiță Falcă sunt membre ale Camerei de Comerț Arad, a cărei președinte este nimeni altul decât Gheorghe Seculici, soțul Luciei Seculici, mama Elei. Că și Gheorghe Seculici a dovedit, la fel ca și GIGI și Ela că este infinit mai ușor să lucrezi cu banii statului. Și, în cazul președuntelui CCIA Arad, să mai dai și faliment, să-ți fie firma de arhitectură (preluată de la comuniști) executată silit.    

C.D. 

Foto: specialarad și arhivă