100 de ani, un NEAM și o ȚARĂ ! Suntem în sărbătoarea CENTENARULUI MARII UNIRI și nu putem să nu-i omagiem pe cei peste 350.000 de eroi căzuți în Primul Război Mondial pentru Reîntregirea României, cum nu putem să nu-i omagiem pe MARII CORIFEI ai acestui unic și fantastic eveniment care s-a petrecut la Alba-Iulia pe 1 Decembrie 1918!

Au urmat ani de prosperitate când Aradul, orașul ce a ”plămădit” Marea Unire, a devenit o emblemă a progresului (locul 7 în România Interbelică!) și a bunăstării. A urmat războiul care a îndurerat și Aradul (să nu-i uităm pe eroii de la Păuliș!), război mondial (1939-1945) care ne-a adus pe cap nu pacea dorită ci comunismul și securismul de tip sovietic. Dar Aradul a rezistat, s-a dezvoltat și mai apoi într-un decembrie al anului 1989 s-a ridicat la luptă și și-a cucerit libertatea învingând comunismul și redând speranță și credință în Dumnezeu.

Într-o democrație fragilă, Aradul post decembrist are și bune și rele.

Acum, la CEAS CENTENAR în marea noastră sărbătoarre a UNIRII să ne dorim doar de bine și doar gânduri frumoase!

Cum va arăta Aradul peste încă 100 de ani?! Desigur, noi nu vom mai prinde acele zile dar cred că urmașii noștri, nepoții noștri vor fi mândri că Aradul va fi un ORAȘ în care viața e pe coordonatele frumosului și progresului, că oamenii sunt toleranți unii cu alții și că iubirea de Dumnezeu rămâne o valoare profundă pentru Arad. Aceasta e speranța mea: Aradul va rămâne și peste 100 de ani CREȘTIN! Este cel mai frumos moment al nostru. De aceea noi cei din ARAD spunem, acum la 100 de ani de la MAREA UNIRE: Dumnezeu să binecuvânteze Aradul și România! La mulți ani ARAD! La mulți ani ROMÂNIA!

Samuel CABA