Proiectul sănătos pe care ni l-au promis Meszar și Falcă în vara lui 2013 scârțâie din toate încheieturile. Având o pepinieră bună de talente la Atletico și folosind brandul UTA, noul club trebuia să producă an de an jucători cu care să urcăm până în primul eșalon, acolo unde este locul ˝Bătrânei Doamne˝.

Din păcate, ultimii ani dovedesc o neștiință crasă a conducerii care a vândut vârfurile de generație și a renunțat la grosul juniorilor pe motiv că nu ar fi suficient de talentați. Cei câțiva juniori păstrați nu sunt cu nimic mai buni decât cei trimiși să joace la alte echipe din ligile doi și trei iar seniorii arădeni au dispărut unul câte unul, azi fiind numărați pe degetele de la o singură mână. Ce s-a adus în loc? În ultimii ani au venit câțiva jucători tineri cu reale calități, dar care nu au stat prea mult la noi și în majoritate au mai venit jucători cotați ca fiind experimentați, dar care nu au justificat sumele bani pe care le-au primit li care au plecat chiar și după doar câteva săptămâni, dar nu înainte de a-și negocia sume uriașe drept despăgubiri.

Ce avem astăzi? Avem un lot subțire, cu care nu putem ieși din mijlocul clasamentului, iar jucători noi, slabe speranțe. În afară de juniori foarte tineri care au fost promovați la prima echipă, mai mult să simtă aerul primei echipe decât să poată să apuce să joace, UTA nu a reușit să semneze niciun nou contract în primele zece zile de pregătire, și asta în timp ce majoritatea competitoarele au deja loturile făcute. Mai mult, suntem făcuți de rușine de jucători pe care conducerea a insistat să-i aducă, cărora li s-au promis contracte bune dar care totuși, au refuzat să vină la Arad și au preferat alte destinații, la cluburi modeste, dar care le inspiră, poate, mai multă încredere.

Se dădea vina până acum că nu sunt bani de la Primărie pentru salariile jucătorilor, de accea suntem unde suntem. Dar acum, această problemă fiind rezolvată, de ce nu curge lapte și miere la club? Conducerea ce scuză mai găsește?

Ce este mai trist este că și Suporter Club UTA s-a îndepărtat de club. Liderii lor nu mai au nici un fel de comunicare cu conducerea administrativă și cu cea tehnică, semn că nu mai au încredere în Meszar și Popa. Poate că au și ei dreptate, poate că e nevoie de un nou RESTART.

Dacă zilele următoare nu vor aduce ceva piese bune în componența lotului, vom asista la falimentul unei conduceri care cu toate milioanele de euro primite de la Primărie în ultimii ani a reușit doar să cufunde UTA în mediocritate. Se pare că nici experimentatul antrenor, de la care unii aveau așteptări, nu mai are bagheta magică. Acest sezon oricum este ratat, așa că mai putem să-i mai dăm credit până la vară … ca și conducerii de altfel. Dar cam atât!

 

 Chibițul